Kruidvat wil flink uitbreiden in Frankrijk

Kruidvat wil flink uitbreiden in Frankrijk

De Nederlandse drogisterijketen Kruidvat heeft grote plannen om in Frankrijk verder uit te breiden. Vorige maand werd in het Noord-Franse Lille nog de eerste Franse winkel van de keten geopend en daar moeten er snel meer bijkomen.

Geen rechtstreekse concurrentie

Bestuursvoorzitter Gerard van Breen ziet Frankrijk als de ideale markt, omdat er geen soortgelijke ketens zijn zoals Kruidvat. "De klant is daar niet gewend om in een winkel te komen zoals wij die aanbieden. We moeten de Franse consument weghalen bij zogeheten hypermarchés en parafarmacies, een soort apothekers", zegt hij aan de Telegraaf.


Kruidvat heeft ook al ervaring op de Franstalige markt, want het heeft al 34 winkels in Wallonië. Het wil dan ook de kennis die het daar heeft opgedaan gebruiken om succesvol te zijn in Frankrijk. Daarnaast heeft het Franse consumenten gevraagd om hun mening te geven over de winkels in Wallonië.


De naam Kruidvat zal alvast niet aangepast worden voor de Franse markt. "Als mensen je formule snappen, dan is de naam geen barrière", stelt Van Breen.

Tags: