Kruidvat wil flink uitbreiden in Frankrijk | RetailDetail

Kruidvat wil flink uitbreiden in Frankrijk

Kruidvat wil flink uitbreiden in Frankrijk

De Nederlandse drogisterijketen Kruidvat heeft grote plannen om in Frankrijk verder uit te breiden. Vorige maand werd in het Noord-Franse Lille nog de eerste Franse winkel van de keten geopend en daar moeten er snel meer bijkomen.

Geen rechtstreekse concurrentie

Bestuursvoorzitter Gerard van Breen ziet Frankrijk als de ideale markt, omdat er geen soortgelijke ketens zijn zoals Kruidvat. "De klant is daar niet gewend om in een winkel te komen zoals wij die aanbieden. We moeten de Franse consument weghalen bij zogeheten hypermarchés en parafarmacies, een soort apothekers", zegt hij aan de Telegraaf.


Kruidvat heeft ook al ervaring op de Franstalige markt, want het heeft al 34 winkels in Wallonië. Het wil dan ook de kennis die het daar heeft opgedaan gebruiken om succesvol te zijn in Frankrijk. Daarnaast heeft het Franse consumenten gevraagd om hun mening te geven over de winkels in Wallonië.


De naam Kruidvat zal alvast niet aangepast worden voor de Franse markt. "Als mensen je formule snappen, dan is de naam geen barrière", stelt Van Breen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Henkel en PostNL stappen in Nederlands wasplatform

24/05/2018

Een nieuwe Nederlandse startup, Dobbi, draait de was voor jou: de onderneming haalt thuis je vuile was op en brengt het schoon gestreken en gevouwen terug. PostNL en Henkel investeren al mee in het bedrijf, dat een nieuwe disruptor wil zijn.

Henkel houdt stand in onzekere marktomstandigheden

09/05/2018

Ondanks negatieve wisselkoerseffecten en logistieke problemen in de Verenigde Staten ziet Henkel toch positieve ontwikkelingen in het eerste kwartaal. De lijmafdeling deed het beter dan de divisies wasmiddelen en beauty.

P&G wil 100% recycleerbare verpakkingen tegen 2030

17/04/2018

Procter & Gamble kondigt nieuwe duurzaamheidsdoelen aan voor 2030, aangezien het de doelstellingen voor 2020 al voor een groot deel heeft gehaald. Tegen 2030 wil het onder meer alle verpakkingen recycleerbaar of herbruikbaar maken.

Zalando start met verkoop schoonheidsproducten

23/03/2018

Zalando is vandaag in Duitsland gestart met de verkoop van schoonheidsproducten. Die stap werd in oktober al aangekondigd door het Duitse bedrijf en is nu dus een feit. Markten buiten Duitsland volgen wel pas later.

Eigenaar CK Hutchison zet stap opzij

19/03/2018

Li Ka-shing, de eigenaar en topman van CK Hutchison (het bedrijf achter ketens als Kruidvat en ICI Paris XL), zet half mei een stap opzij. Dan geeft de 89-jarige de fakkel door aan zijn oudste zoon, Victor Li.

Europa wil wereldwijd verbod op dierenproeven bij make-up

27/02/2018

Een aantal leden van het Europees Parlement stellen dat er werk moet worden gemaakt van een wereldwijd verbod op dierenproeven die worden uitgevoerd door cosmeticabedrijven. In Europa geldt zo’n verbod al.