Parfumerie Douglas kan mooie groei voorleggen

Parfumerie Douglas kan mooie groei voorleggen

De omzet van Parfumerie Douglas is in het voorbije boekjaar met 5 procent gestegen naar 2,6 miljard euro. Daarbij steeg de online omzet ook sterk, waardoor die nu 10 procent van de totale omzet bedraagt.

Groei dankzij nieuwe aandeelhouder

"We zijn erg blij met de manier waarop ons bedrijf zich het afgelopen fiscale jaar heeft ontwikkeld. Het is een belangrijk jaar geweest en zeker niet alleen dankzij de goede resultaten," zegt Henning Kreke, CEO van de Douglas Group. "Douglas is een sterk bedrijf, maar het kan nóg beter. We hebben concrete ideeën voor verdere groei, welke we nu gaan implementeren."


Parfumerie Douglas wil die groei ook in de komende periode verderzetten, met hulp van de nieuwe aandeelhouder CVC. Daarbij wil het zich richten op een nog grotere klantgerichtheid en klanttevredenheid, en kennis en motivatie van het personeel. Parfumerie Douglas heeft ongeveer 1.700 winkels in 19 Europese landen en heeft zo meer dan 18.000 werknemers in dienst.


Het bedrijf hoopt in december ook te profiteren van het groeiende consumentenvertrouwen in Europa. "Het huidige fiscale jaar is goed begonnen voor Douglas en we verwachten dat het succes zal voortduren," zegt Henning Kreke. "Daarom gaan we vol vertrouwen de sint- en kerstperiode in."

Tags: