Unilever neemt Britse huidverzorger REN Skincare over | RetailDetail

Unilever neemt Britse huidverzorger REN Skincare over

Unilever neemt Britse huidverzorger REN Skincare over

De Brits-Nederlandse groep Unilever heeft de Britse huidverzorgingsspecialist REN Skincare overgenomen voor een onbekend bedrag. De overname wordt naar verwachting afgerond in mei van dit jaar, als de mededingingsautoriteiten het licht op groen zetten.

Via speciaalzaken en apotheken

REN Skincare werd in 2000 opgericht door Antony Buck en Robert Calcraft en bouwde in die vijftien jaar een "belangrijke positie op de markt voor huidverzorging" op, dixit Unilever. Het bedrijf verkoopt zijn gamma verzorgingsproducten, dat op basis van natuurlijke ingrediënten wordt gemaakt, via speciaalzaken en apotheken in een vijftigtal landen wereldwijd (waaronder België en Nederland).

 

Volgens Unilever heeft REN een "groot groeipotentieel" en vormt het "premiummerk een goede aanvulling op de bestaande portefeuille merken" voor persoonlijke verzorging, waarvan Axe, Dove en Lux de bekendste zijn.

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Henkel en PostNL stappen in Nederlands wasplatform

24/05/2018

Een nieuwe Nederlandse startup, Dobbi, draait de was voor jou: de onderneming haalt thuis je vuile was op en brengt het schoon gestreken en gevouwen terug. PostNL en Henkel investeren al mee in het bedrijf, dat een nieuwe disruptor wil zijn.

Henkel houdt stand in onzekere marktomstandigheden

09/05/2018

Ondanks negatieve wisselkoerseffecten en logistieke problemen in de Verenigde Staten ziet Henkel toch positieve ontwikkelingen in het eerste kwartaal. De lijmafdeling deed het beter dan de divisies wasmiddelen en beauty.

P&G wil 100% recycleerbare verpakkingen tegen 2030

17/04/2018

Procter & Gamble kondigt nieuwe duurzaamheidsdoelen aan voor 2030, aangezien het de doelstellingen voor 2020 al voor een groot deel heeft gehaald. Tegen 2030 wil het onder meer alle verpakkingen recycleerbaar of herbruikbaar maken.

Zalando start met verkoop schoonheidsproducten

23/03/2018

Zalando is vandaag in Duitsland gestart met de verkoop van schoonheidsproducten. Die stap werd in oktober al aangekondigd door het Duitse bedrijf en is nu dus een feit. Markten buiten Duitsland volgen wel pas later.

Eigenaar CK Hutchison zet stap opzij

19/03/2018

Li Ka-shing, de eigenaar en topman van CK Hutchison (het bedrijf achter ketens als Kruidvat en ICI Paris XL), zet half mei een stap opzij. Dan geeft de 89-jarige de fakkel door aan zijn oudste zoon, Victor Li.

Europa wil wereldwijd verbod op dierenproeven bij make-up

27/02/2018

Een aantal leden van het Europees Parlement stellen dat er werk moet worden gemaakt van een wereldwijd verbod op dierenproeven die worden uitgevoerd door cosmeticabedrijven. In Europa geldt zo’n verbod al.