A.S. Watson op weg naar de beurs

A.S. Watson op weg naar de beurs

Het moederbedrijf van A.S Watson, Hutchison Whampoa, gaat 25 procent van A.S. Watson naar de beurs van Hongkong brengen. Dat maakte het Aziatische bedrijf deze vrijdag zelf bekend.

Zes miljard dollar

Naast de beursgang in Hongkong heeft Li Ka-Shing, de grote man achter het Aziatische imperium van Hutchison Whampoa, te kennen gegeven dat A.S. Watson ook op een tweede beurs zijn ingang zal maken. Analisten verwachten dat de beursgang in Hongkong ongeveer zes miljard dollar (4,36 miljard euro) kan opbrengen.


Het is ook nog niet zeker wanneer A.S. Watson naar de beurs trekt. "Ik kan je geen exacte tijd geven. Ik hoop dat het dit jaar lukt", zei Li tijdens een persconferentie.

 

Geen directe gevolgen voor retail

A.S. Watson is het moederbedrijf van retailketens als Kruidvat en Trekpleister. Analisten verwachten niet dat er voor die ketens onmiddellijk gevolgen zullen zijn bij de beursgang. "Ze krijgen financiële armslag om andere bedrijven over te nemen of zelfstandig via winkelopeningen te groeien", zegt SNS Securities-analist Richard Withagen aan RetailNews.

 

Verwacht wordt dat het geld vooral zal gebruikt worden om gezondheids- en schoonheidsproducten van het bedrijf in China aan de man te brengen.

Tags: