A.S. Watson op weg naar de beurs | RetailDetail

A.S. Watson op weg naar de beurs

A.S. Watson op weg naar de beurs

Het moederbedrijf van A.S Watson, Hutchison Whampoa, gaat 25 procent van A.S. Watson naar de beurs van Hongkong brengen. Dat maakte het Aziatische bedrijf deze vrijdag zelf bekend.

Zes miljard dollar

Naast de beursgang in Hongkong heeft Li Ka-Shing, de grote man achter het Aziatische imperium van Hutchison Whampoa, te kennen gegeven dat A.S. Watson ook op een tweede beurs zijn ingang zal maken. Analisten verwachten dat de beursgang in Hongkong ongeveer zes miljard dollar (4,36 miljard euro) kan opbrengen.


Het is ook nog niet zeker wanneer A.S. Watson naar de beurs trekt. "Ik kan je geen exacte tijd geven. Ik hoop dat het dit jaar lukt", zei Li tijdens een persconferentie.

 

Geen directe gevolgen voor retail

A.S. Watson is het moederbedrijf van retailketens als Kruidvat en Trekpleister. Analisten verwachten niet dat er voor die ketens onmiddellijk gevolgen zullen zijn bij de beursgang. "Ze krijgen financiële armslag om andere bedrijven over te nemen of zelfstandig via winkelopeningen te groeien", zegt SNS Securities-analist Richard Withagen aan RetailNews.

 

Verwacht wordt dat het geld vooral zal gebruikt worden om gezondheids- en schoonheidsproducten van het bedrijf in China aan de man te brengen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Henkel en PostNL stappen in Nederlands wasplatform

24/05/2018

Een nieuwe Nederlandse startup, Dobbi, draait de was voor jou: de onderneming haalt thuis je vuile was op en brengt het schoon gestreken en gevouwen terug. PostNL en Henkel investeren al mee in het bedrijf, dat een nieuwe disruptor wil zijn.

Henkel houdt stand in onzekere marktomstandigheden

09/05/2018

Ondanks negatieve wisselkoerseffecten en logistieke problemen in de Verenigde Staten ziet Henkel toch positieve ontwikkelingen in het eerste kwartaal. De lijmafdeling deed het beter dan de divisies wasmiddelen en beauty.

P&G wil 100% recycleerbare verpakkingen tegen 2030

17/04/2018

Procter & Gamble kondigt nieuwe duurzaamheidsdoelen aan voor 2030, aangezien het de doelstellingen voor 2020 al voor een groot deel heeft gehaald. Tegen 2030 wil het onder meer alle verpakkingen recycleerbaar of herbruikbaar maken.

Zalando start met verkoop schoonheidsproducten

23/03/2018

Zalando is vandaag in Duitsland gestart met de verkoop van schoonheidsproducten. Die stap werd in oktober al aangekondigd door het Duitse bedrijf en is nu dus een feit. Markten buiten Duitsland volgen wel pas later.

Eigenaar CK Hutchison zet stap opzij

19/03/2018

Li Ka-shing, de eigenaar en topman van CK Hutchison (het bedrijf achter ketens als Kruidvat en ICI Paris XL), zet half mei een stap opzij. Dan geeft de 89-jarige de fakkel door aan zijn oudste zoon, Victor Li.

Europa wil wereldwijd verbod op dierenproeven bij make-up

27/02/2018

Een aantal leden van het Europees Parlement stellen dat er werk moet worden gemaakt van een wereldwijd verbod op dierenproeven die worden uitgevoerd door cosmeticabedrijven. In Europa geldt zo’n verbod al.