AH begint landelijke actie voor duurzamer eten | RetailDetail

AH begint landelijke actie voor duurzamer eten

AH begint landelijke actie voor duurzamer eten

Albert Heijn begint maandag samen met de Nationale Postcode Loterij en Unilever voor de tweede maal de jaarlijkse 'Doe maar lekker duurzaam'-actie. Met deze actie willen de drie partijen de consument motiveren om duurzamer te eten.

Gratis duurzamere boodschappen doen

Zo’n 2,5 miljoen Nederlandse huishoudens die deelnemen aan de Postcode Loterij kunnen met de actie gratis duurzamere producten proberen. Ze ontvangen een kaart van de loterij ter waarde van 12,50 euro waarmee ze tot en met 4 oktober gratis duurzamere boodschappen kunnen doen bij Albert Heijn.

 

Imme Rog, managing director van de Nationale Postcode Loterij: "Door deze actie te herhalen, willen we zoveel mogelijk Nederlanders kennis laten maken met duurzamere producten en laten zien hoe makkelijk het is om een lekkere duurzame maaltijd op tafel te zetten. Voor 12,50 euro heb je al een duurzame maaltijd voor vier personen."

 

Kiezen uit ruim 1400 producten

Consumenten kunnen kiezen uit producten van het Unilever Duurzame Landbouwprogramma, Albert Heijns eigenmerkproducten en merken met een keurmerk of kenmerk, zoals Beter Leven, Fairtrade, EKO en Rainforest Alliance. Er is in totaal keuze uit meer dan 1400 producten, waaronder ook A-merken.

 

De bedrijven werken in 'Doe maar lekker duurzaam' bovendien samen met goede doelen en certificeringsprogramma's, zoals Natuur & Milieu, de Dierenbescherming, MSC, UTZ Certified, Stichting Max Havelaar en Rainforest Alliance.

 

Duurzamer eten noodzakelijk

"De conclusies uit Dossier Duurzaam 2015 laten zien waarom het belangrijk is om mensen te laten ervaren hoe makkelijk en betaalbaar duurzamer eten is", aldus Anniek Mauser, verantwoordelijk voor het duurzaamheidsbeleid bij Unilever.

 

Dossier Duurzaam, onderzoek van GfK en marketingbureau b-open, meet jaarlijks de houding en perceptie van Nederlandse consumenten ten aanzien van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Mauser: "Steeds meer Nederlanders (49%) vinden duurzaam eten belangrijk, alleen zien we dat niet altijd terug in het boodschappenmandje. Tweederde van de consumenten let er bij het winkelen nog niet op of de producten die ze kopen duurzaam zijn."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Multinationals gebuisd voor gezonde voeding

24/05/2018

Voedingsmultinationals leveren nog te weinig inspanningen om hun producten gezonder te maken, zegt de Access to Nutrition Foundation. Nestlé, Unilever en Danone behoren tot de besten van de klas.  

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.

Nestlé op dieet: snoeit verder in suiker, vet en zout

17/05/2018

Nestlé wil nog meer gaan snijden in de suiker-, zout- en vetgehaltes van zijn producten. Zo wil het voedingsconcern inspelen op de wereldwijde vraag naar gezondere voeding.

Jumbo opent zijn vierde Jumbo Foodmarkt

17/05/2018

Vijf jaar na de opening van de allereerste Jumbo Foodmarkt (in Breda), heeft Jumbo in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn zijn vierde foodmarkt geopend. Het is meteen de grootste supermarkt van de regio Utrecht.