AH to Go ziet kansen bij Duitse tankstations en ziekenhuizen

AH to Go ziet kansen bij Duitse tankstations en ziekenhuizen

"Albert Heijn ziet kansen voor AH to go-winkels bij Duitse tankstations, ziekenhuizen en universiteiten", laat directeur Mathias Gehle verstaan in RP-online. Donderdag heropende de formule op het station van Mönchengladbach.

Ook ziekenhuizen en universiteiten

Het treinstation in Mönchengladbach heeft bijna 27.000 passanten per dag, aldus Gehle. Bovendien ligt de plaats dichtbij Nederland. Omdat de nieuwste vestiging een locatie is met veel passanten, zal snel blijken of de winkel voldoende rendement maakt, aldus de directeur.

 

AH To Go Duitsland kijkt tegelijkertijd naar andere locaties, zoals benzinestations, ziekenhuizen en universiteiten. “We praten nu met potentieel strategische partners in de olie-industrie. Onze expansie ligt overigens wel vooral in Noordrijn-Westfalen. Een enkele aftakking naar Berlijn of München heeft geen zin”, aldus Gehle. Het grootste deel van het verse assortiment komt immers uit Nederland.

 

Trager uitbreiden

AH heeft het in Duitsland tot nu toe niet gemakkelijk, aldus het blad: toen AH to Go in 2012 in Duitsland startte, was het plan om binnen een jaar tien winkels te openen. De filialen in Essen en Aken zijn echter alweer gesloten. AH to Go telt met de heropening op het station van Mönchengladbach nu vijf locaties.

 

De uitbreiding verloopt trager dan gepland omdat AH to Go in Duitsland nog altijd in de opstartfase zit, volgens Gehle. Daarbij wordt ook veel geëxperimenteerd op het gebied van gemaksvoeding. De foodretailer heeft daarenboven To Go’s op verschillende locatietypes in het land getest en vastgesteld dat vestigingen bij vervoersknooppunten, zoals stations, het beste scoren.

 

De formule ondervindt op die plaatsen in Duitsland echter veel concurrentie. Heel veel formules richten zich bij onze oosterburen immers op dezelfde markt van buitenshuisconsumptie, zoals 'to go'-bakkerijen, fastservice-restaurants, Nordsee, dönerbedrijven en kiosken.

 

Ook Nederlandse tankstations

“Ons onderscheid zit hem in het veelzijdige aanbod met daarin ook veel gezonde producten. Zo bieden we dertig verschillende soorten salades tussen twee en vijf euro. Ook stoommaaltijden, soepen, sandwiches, sappen, smoothies en wraps zitten in het assortiment. Van de omzet bestaat 70 procent uit producten die nergens anders te vinden zijn”, vertelt Mathias Gehle.

 

Supermarktketen Albert Heijn overweegt om de AH to Go-formule ook in Nederland bij tankstations opnieuw te starten, meldt TankPro.nl. De foodretailer probeerde het in het verleden al eens bij Nederlandse tankstations, maar zette dit na enkele jaren weer stil. Toch vermoedt AH dat tankende klanten wel te porren zijn voor AH to Go-producten.

Tags: