AH-vakkenvuller scoort internethit met vraag om afschaffing jeugdloon

AH-vakkenvuller scoort internethit met vraag om afschaffing jeugdloon

Tijdens een aandeelhoudersvergadering van Albert Heijn heeft een vakkenvuller op ludieke wijze geprobeerd om aandacht te krijgen voor het lage loon dat hij krijgt als jongere.

Te laag jeugdloon

De 19-jarige vakkenvuller Soufian Afkir wilde de aandacht trekken voor het jongerenloon dat hij uitbetaald krijgt: dat bedraagt 5,96 euro per uur, maar moet volgens hem een stuk de hoogte in. Afkir is lid van de organisatie Young & United, die onderdeel is van de vakbond FNV. Die startte eerder al met een petitie tegen het huidige miminumjeugdloon.

 

Om zijn uitspraken kracht bij te zetten, richtte hij zich rechtstreeks tot CEO Dick Boer. "Om uw loon te evenaren, moet ik 299 jaar fulltime werken. Ja, u hoort het goed, 299 jaar. Het prachtige pak dat ik nu aan heb, kan ik met mijn uurloon maar voor de helft betalen. En mijnheer Boer. dat ziet er dus zo uit", waarna Afkir de helft van zijn pak uittrok.

 

Dick Boer reageerde achteraf rustig op de uitspraak van Afkir en zei dat dergelijke problemen moeten aangepakt worden tijden de cao-onderhandelingen en niet tijdens een aandeelhoudersvergadering... maar die reactie kon niet verhinderen dat de actie van Young & United viraal ging op sociale én traditionele media.

 

Bekijk de actie van Afkir hier:

 {youtube}ErrbQaI4uS4{/youtube}

Tags: