Albert Heijn wil met nieuw concept naar Utrecht | RetailDetail

Albert Heijn wil met nieuw concept naar Neude Utrecht

Albert Heijn wil met nieuw concept naar Neude Utrecht

Albert Heijn wil in 2018 met een nieuw winkelconcept naar de Neude in Utrecht. Het zou om een primeur voor Nederland gaan.

Foodmarket in kelder

Wat de nieuwe formule gaat inhouden, is nog onduidelijk.  “We krijgen een unieke locatie, maar wat we precies gaan doen wordt nog onderzocht”, zo laat een woordvoerder weten aan nieuwssite DUIC.

 

Albert Heijn gaat alvast een foodmarkt openen in de kelder van het vroegere postkantoor, met daarnaast en een fietsenstalling met 700 plaatsen. In het gebouw komen ook winkels, horeca en een nieuwe bibliotheek. De ingang van het complex komt aan de Potterstraat. De gemeente Utrecht liet vorige maand weten dat de foodmarkt een zogenoemde ‘mandjessupermarkt’ moet worden: dat betekent dat klanten met de fiets en niet met de auto boodschappen komen doen.

 

Er gaan geluiden dat het concept overeenkomsten krijgt met AH Foodplaza, dichtbij het Paleis op de Dam in centrum Amsterdam. Deze locatie die vorig jaar zomer heropende, voert een mix van kenmerken van een typische AH-supermarkt en een AH To Go en richt zich zowel op lokale consumenten als op toeristen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.