Albert Heijn wil met nieuw concept naar Neude Utrecht

Albert Heijn wil met nieuw concept naar Neude Utrecht

Albert Heijn wil in 2018 met een nieuw winkelconcept naar de Neude in Utrecht. Het zou om een primeur voor Nederland gaan.

Foodmarket in kelder

Wat de nieuwe formule gaat inhouden, is nog onduidelijk.  “We krijgen een unieke locatie, maar wat we precies gaan doen wordt nog onderzocht”, zo laat een woordvoerder weten aan nieuwssite DUIC.

 

Albert Heijn gaat alvast een foodmarkt openen in de kelder van het vroegere postkantoor, met daarnaast en een fietsenstalling met 700 plaatsen. In het gebouw komen ook winkels, horeca en een nieuwe bibliotheek. De ingang van het complex komt aan de Potterstraat. De gemeente Utrecht liet vorige maand weten dat de foodmarkt een zogenoemde ‘mandjessupermarkt’ moet worden: dat betekent dat klanten met de fiets en niet met de auto boodschappen komen doen.

 

Er gaan geluiden dat het concept overeenkomsten krijgt met AH Foodplaza, dichtbij het Paleis op de Dam in centrum Amsterdam. Deze locatie die vorig jaar zomer heropende, voert een mix van kenmerken van een typische AH-supermarkt en een AH To Go en richt zich zowel op lokale consumenten als op toeristen.