Albert Heijn wringt zich tussen Delhaize en Colruyt in Gent

De Gentse Handelsbeurs kijkt uit op het pand waar Albert Heijn zijn winkel zal openen
Foto: Sriya Pixels / Shutterstock.com

Omwonenden van de Kouter in Gent maken zich zorgen, nu ook Albert Heijn een vergunning heeft aangevraagd (en gekregen) om er zich te vestigen. De nieuwe AH zou zich nestelen tussen Delhaize en Cru (Colruyt Group), waardoor de buurt overlast vreest.

 

Slagveld

Eerst de feiten: de nieuwe Albert Heijn zou 884 m² groot worden en plaats bieden aan een dertigtal werknemers. Het doel ligt op een kleine 1500 klanten per dag, die weliswaar grotendeels met fiets of openbaar vervoer zouden moeten komen: parkeerplaatsen worden niet voorzien.

 

Toch vreest de buurt voor overlast, vooral dan omdat er nu drie supermarkten naast elkaar zitten die uiteraard allemaal beleverd moeten worden. Een flinke stoet vrachtwagens zou zich elke dag door de smalle straatjes van het Gentse stadscentrum moeten persen, leggen ze uit in De Standaard.

 

De Kouter en omgeving worden zo een heus slagveld voor supermarkten: naast (Proxy) Delhaize, Cru en binnenkort ook Albert Heijn zijn er ook al een Carrefour, een Spar en een Okay beide (ook van Colruyt) net achter de hoek...