Aldi en Lidl bouwen duurzame vestiging in Zaandam | RetailDetail

Aldi en Lidl bouwen duurzame vestiging in Zaandam

Aldi en Lidl bouwen duurzame vestiging in Zaandam

Zowel Aldi als concurrent Lidl zijn van plan om een duurzame vestiging te bouwen in Zaandam. De twee winkels komen bovendien nog eens pal naast elkaar aan de Dr. H.G. Scholtenstraat. Voor beide winkels is de bouw al gestart.

Betere isolatie

Zowel Lidl als Aldi kondigen op de borden die aan de bouwwerf van de winkels staan, aan dat het om een duurzame vestiging gaat. Zo krijgen ze allebei ledverlichting, een warmte-terugwininstallatie en verhoogde isolatiewaardes. Bij Lidl maken ze daarnaast ook nog eens gebruik van duurzaam geproduceerd hout.


De bouw van de Lidl-vestiging is al even aan de gang. Die moet een oppervlakte krijgen van 2.100 vierkante meter en ruimte hebben voor meer dan 140 parkeerplekken. De winkel zelf moet klaar zijn in het voorjaar van 2016. Voor de winkel van Aldi is nog niet geweten wanneer de bouw afgerond moet zijn.


Aldi en Lidl maken al langer duidelijk dat de nieuwe vestigingen meer duurzaam moeten zijn, waarbij vaak gebruik gemaakt wordt van de nieuwste technologieën.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Britten kunnen kassaloos shoppen bij Sainsbury’s

14/08/2018

Ook bij de Britse supermarktketen Sainsbury’s loopt nu een proefproject met mobiel scannen en betalen: met behulp van hun smartphone kunnen klanten boodschappen doen zonder langs de kassa te hoeven.

HelloFresh gaat toch nog niet voor winst

14/08/2018

Hoewel HelloFresh winst had beloofd voor het einde van dit jaar, geeft de leverancier van maaltijdboxen nu toch de voorkeur aan nieuwe investeringen. Na een sterk tweede kwartaal gaat het bedrijf voor extra groei in de Verenigde Staten.

United Petfood blijft op overnamepad

09/08/2018

United Petfood, fabrikant van honden- en kattenbrokken en hofleverancier van menig huismerk van supermarkten, rijgt de overnames aan elkaar. Een maand na de overname van een Spaanse concurrent doen de Gentenaars dat kunstje nog eens over in Roemenië.

AB InBev wil Afrika aan de drank krijgen

09/08/2018

Het groeipotentieel van AB InBev ligt in Afrika. De brouwerij heeft hoge verwachtingen van het continent: de welvaart en de bevolking, die steeds vaker een biertje lust, groeien er snel. 

Lidl stelt auto’s ter beschikking van shoppers

08/08/2018

“Je eigen wagen voor inkopen”, zo stelt Lidl zijn nieuwe autodeeldienst voor. In samenwerking met Mazda kan je in Duitsland weldra autodelen vanop de parking van Lidl-supermarkten. 

Lagere omzet, hogere winst voor Ahold Delhaize

08/08/2018

Terwijl de omzet van Ahold Delhaize onder druk staat in de Verenigde Staten, bevestigt Delhaize in België de positieve trend die in het eerste kwartaal werd ingezet, met dank aan de tovergroentjes. Online ligt de groep op koers.