Bart Jan Constandse nieuwe voorzitter Superunie | RetailDetail

Bart Jan Constandse nieuwe voorzitter Superunie

Bart Jan Constandse nieuwe voorzitter Superunie

Bart Jan Constandse is vrijdag op de algemene ledenvergadering van Superunie verkozen tot nieuwe voorzitter. Hij volgt Leo Kivits op, die na vijf jaar terugtreedt uit zijn functie als voorzitter.

Ervaring

Constandse was eerder al voorzitter van de Raad van bestuur van The Greenery, directievoorzitter van Cehave en algemeen directeur van Coveco. Hij was ook nog lid van de directies van bedrijven als Wessanen en Hillsdown.

 

Hij wordt nu dus voorzitter van Superunie, dat als inkooporganisatie dertien onafhankelijke retailorganisaties vertegenwoordigt. Samen verzorgen de leden van Superunie de leveringen bij meer dan 1.800 supermarkten in Nederland en daarmee hebben ze een marktaandeel van ruim 30 procent.

 

De bedrijven die door Superunie vertegenwoordigd worden zijn Boni-Markten, Boon Beheer, Coop Holding, Deen Supermarkten, Detailresult Groep, Hoogvliet Super, Jan Linders, Nettorama Distributie, Poiesz Supermarkt, Sligro Food Group Nederland, Spar Holding, Sperwer Holding en Vomar Holding.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.