Beebox levert Nederlands biologisch vers nu landelijk

Beebox levert Nederlands biologisch vers nu landelijk

Beebox verzorgt sinds deze week een landelijke distributie van Nederlandse biologische versproducten. Hiermee kunnen vanaf nu alle Nederlanders kiezen voor biologisch eten met producten die voor 100 procent afkomstig zijn van Nederlandse boeren.

Naar volledig biologisch eten

De bezorgdienst van Beebox is overigens ook de enige EKO-gecertificeerde leverancier van maaltijdboxen. De volledige landelijke distributie van Beebox – met uitzondering van de Waddeneilanden – is in handen van distributeur Vers en Fijn uit Nieuwegein.

 

Consumenten zijn nu volgens Beebox vooral aangewezen op supermarkten, waar meer dan de helft buitenlandse biologische producten in de schappen ligt. Door korte ketens wordt de versheid echter sterk verhoogd en wordt het aantal voedselkilometers met 90% gereduceerd ten opzichte van het gemiddelde supermarktproduct. Door deze keteninterventie blijven ook de kosten beperkt en kan Beebox biologische producten, naar eigen zeggen, minimaal 5% goedkoper aanbieden dan supermarkten.

 

Biologisch eten is ook steeds meer een trend. Dit betekent dat consumenten niet meer genoegen nemen met enkele biologische producten in de maaltijd. Men wil steeds meer een volledig biologisch eetpatroon, met zoveel mogelijk Nederlandse producten. Franchiseorganisatie Beebox telt 27 lokale ondernemers, verspreid over Nederland.

Tags: