Belgisch snackbedrijf Vanreusel heeft trek in Beckers

Belgisch snackbedrijf Vanreusel heeft trek in Beckers

Vanreusel, de grootste snackleverancier van Belgische frituren, overweegt een bod uit te brengen op Beckers, de Nederlandse snackproducent die onder meer bekend is van de Bicky Burger.

50 à 65 miljoen euro waard

Beckers is nu nog in handen van voedingsgroep Wessanen, maar die liet eerder al weten zich voortaan exclusief te gaan toespitsen op gezonde voeding. De snackdivisie van Wessanen zou tussen de 50 en de 65 miljoen euro moeten opbrengen.

 

Volgens de Belgische zakenkrant De Tijd heeft concurrent Vanreusel, uit Belgisch Limburg, verregaande interesse. Dat familiebedrijf realiseert vandaag al een vijfde van zijn omzet in Nederland, in 2013 goed voor een kleine tien miljoen euro. Vanreusel is op de Nederlandse markt nummer drie, na Beckers en Mora.

 

'Krokettenoorlog'

Dat Vanreusel, opgericht in 1953, trek heeft in Beckers hoeft niet te verwonderen. "We kampen met een overcapaciteit. Wij kunnen hier in Hamont 25.000 ton produceren, maar hebben het vorig jaar op 18.000 ton moeten houden", zegt CEO Paul-Emmanuel Vanreusel in De Tijd.

 

De markt van frituursnacks lijkt inderdaad aan zijn plafond te zitten: echte groei is er al enige tijd niet meer. Zeker hier in Nederland, nu er zelfs een heuse 'krokettenoorlog' woedt.

Tags: