Bestuurders Mega Food Stunter: "Grote merken werkten ons tegen"

Bestuurders Mega Food Stunter: "Grote merken werkten ons tegen"

Voormalige bestuurders van de failliete winkelketen Mega Food Stunter beweren dat de tegenwerking van grote merken ervoor heeft gezorgd dat de verkoop in de winkels sterk terug liep.

Teruglopende omzetten

Die grote merken wilden immers niet dat hun producten tegen dumpprijzen werden verkocht bij Mega Food Stunter, beweerden ex-bestuurders Teunis Demmer en Aalt de Bok tegenover de curator.

 

Mega Food Stunter werd in 2013 opgericht en groeide op amper een jaar tijd van één naar twintig vestigingen. De verkoop van merkproducten tegen lage prijzen en de verkoop van bevroren vlees lagen aan de basis van het succes. Midden 2014 werd de verkoop van vlees echter moeilijker door strengere regels van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Volgens de ex-bestuurders vielen de omzetten door deze twee factoren zo snel terug, dat een faillissement onvermijdelijk was.

 

Momenteel zijn er nog vestigingen van Mega Food Stunter in Almere en Deventer, maar die werden voor het faillissement al overgenomen door een winkelmedewerker.

Tags: