Bilder & De Clercq stapt in thuisbezorgen

Bilder & De Clercq stapt in thuisbezorgen

Eetwinkel Bilder & De Clerq is in het thuisbezorgen gestapt. De formule van maaltijdingrediënten werkt hiervoor samen met PostNL en wil geleidelijk uitgroeien tot een landelijke bezorgservice.

 

Maaltijdingrediënten bestellen

De eetwinkelformule uit Amsterdam wil op termijn bestelde ingrediënten voor een maaltijd in verzegelde koelboxen van PostNL kosteloos aan klanten in heel Nederland gaan leveren. Zij krijgen bestellingen vanaf 25 euro, die zijn geplaatst voor donderdagavond, op zaterdagochtend thuis bezorgd. Bilder & De Clerq wil het aantal bezorgdagen stapsgewijs uitbreiden.

 

De eetwinkelformule wil met die landelijke bezorgservice een verdere doorstart maken. Het bedrijf kreeg vorig jaar een nieuwe eigenaar, investeerder H2H Business Participations, na het faillissement van oprichters Rogier Leopold en Diederik van Gelder.

 

Het concept begon vorig jaar al met een online bestelservice van maaltijdingrediënten. Deze zijn af te halen in de winkel op de hoek van de Amsterdamse Bilderdijkstraat - De Clerqstraat. Hier kan de klant ook een van de veertien recepten voor een complete maaltijd kiezen en kopen. De eetwinkel richt zich op consumenten met weinig tijd die bewust willen kopen om voedselverspilling te beperken.

 

Uit bestelmuur

Het bedrijf startte introduceerde eerder ook al de Bilder & De Clercq Wall, een interactieve boodschappenmuur bij het Nederlandse hoofdkantoor van Google op de Zuidas. Het concept was ook met een Wall op Schiphol aanwezig.

 

Klanten kunnen bij de muur met een app bestellingen plaatsen voor ingrediënten voor een maaltijd. De bestelling ligt dan aan het eind van de dag in de koelkast van de boodschappenmuur.