Boon Beheer neemt meerderheid in Vers Centrum Nederland | RetailDetail

Boon Beheer neemt meerderheid in Vers Centrum Nederland

Boon Beheer neemt meerderheid in Vers Centrum Nederland

Boon Beheer heeft een groot deel van de aandelen van Bidvest Deli XL in Vers Centrum Nederland (VCN) overgenomen en heeft nu een meerderheid in het bedrijf. De rest van de aandelen van Bidvest Deli XL ging naar de VCN-directie.

Verder groeien

"Met Zorgboodschap heeft VCN in heel korte tijd een vooraanstaande positie ingenomen. De zorgmarkt vraagt om vernieuwende concepten en VCN heeft daar een heldere visie op. Bidvest Deli XL wil nu vanuit haar kracht en expertise de strategische focus op horeca-concepten voor de professionele keuken richten. Het overdragen van ons belang in VCN aan de twee andere aandeelhouders vloeit daar logisch uit voor", zegt directeur Dick Slootweg namens Bidvest Deli XL over de verkoop van de aandelen.

 

Dankzij het grotere aandeel kan Boon Beheer nu meer invloed uitoefenen op het bedrijf en zijn ervaring binnen retail verder inzetten. "Met onze kennis en ervaring in de retail kunnen we direct bijdragen aan de verdere groei van de al bestaande concepten van VCN en volop meewerken aan de ontwikkeling van toekomstige innovaties voor een brede markttoepassing", stelt directeur Arij Boon.

 

Vers Centrum Nederland is een vennootschap die vier concepten voor eten en drinken in de zorg onderdak biedt: Zorgboodschap, Thuisboodschap, Uw Kruidenier en 't Gruttertje.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Supermarkten scoren barslecht in onderzoek Oxfam Novib

21/06/2018

De vijf grootste supermarktketens in Nederland (Albert Heijn, Jumbo, Lidl, Aldi en PLUS) houden de economische uitbuiting van mensen die in ontwikkelingslanden ons voedsel produceren, in stand. Dat zegt Oxfam Novib in een vandaag verschenen rapport.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Jumbo richt Belgische vennootschap op

13/06/2018

De Nederlandse supermarktketen Jumbo lijkt nu echt op weg naar België: ze heeft immers recent in Antwerpen de vennootschap bvba Jumbo België opgericht.

Carrefour in zee met Google

12/06/2018

De digitale transformatie van retailgroep Carrefour komt in een versnelling door een partnerschap met Google. Franse consumenten zullen kennismaken met nieuwe retailmodellen en koopervaringen, zegt de retailer.