Borgesius neemt Bakkersland dan toch over | RetailDetail

Borgesius neemt Bakkersland dan toch over

Borgesius neemt Bakkersland dan toch over

Twee industriële bakkerijen fuseren: Borgesius neemt Bakkersland dan toch over. Begin dit jaar was er al sprake van samengaan, maar de onderhandelingen werden tussentijds stopgezet.

 

Borgesius-Bakkersland wordt grootste bakkersbedrijf

Bakkerij Borgesius neemt alle aandelen van het veel grotere Bakkersland over van Parcom Capital, de investeerder waartoe ook Uniekaas behoort, zo maakte Borgesius bekend.

 

Beide bakkerij-organisaties gaan verder onder de naam Borgesius-Bakkersland. De nieuwe onderneming wordt het grootste bakkersbedrijf van Nederland met twintig moderne bakkerijen voor brood, gebak en andere specialiteiten en ruim 2.000 medewerkers. De nieuwste bakkerijvestiging, die momenteel in Aalsmeer in aanbouw is, komt begin volgend jaar in bedrijf. De combinatie belevert grote supermarktorganisaties in Nederland en enkele Europese retailers.

 

Met de nieuwe onderneming ontstaat er een grote partij in de markt waarvoor de Autoriteit Consument & Markt (ACM) goedkeuring moet geven. De overname is naar verwachting dit najaar volledig afgerond.

 

Marktleider en challenger gaan samen

Bakkersland in Hedel is met vijftien bakkerijen, een jaaromzet van rond 435 miljoen, vertegenwoordiging in ruim twintig landen en rond 1900 medewerkers de grootste speler in de sector. Parcom Capital had de organisatie vijf jaar geleden ook in de verkoop. Dit ging destijds niet door omdat de verkoopprijs niet werd geboden.

 

De omzet van Bakkersland is de afgelopen jaren echter afgenomen, onder meer door de verkoop van de diepvriesactiviteiten als onderdeel van een verandering van bedrijfsstrategie naar een focus op dagvers. Het bedrijf onderging vier jaar geleden eveneens een reorganisatie om de efficiency te verbeteren.

 

Borgesius is dan weer een familiebedrijf uit 1895 met vestigingen in Leeuwarden, Stadskanaal, Sappemeer, Nieuw Amsterdam en Arnhem en een jaaromzet van circa 126 miljoen euro. De laatste twee productielocaties nam Borgesius acht jaar geleden al over van Bakkersland. Het bedrijf bakt voor diverse afnemers en opereert onder meer met de formules Bake-it, Het Bakkerscafe en The Bread Office. De omzet van het bakkerijbedrijf is in de afgelopen tien jaar meer dan verdubbeld.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.