C1000-managers ontevreden over uitblijven compensaties | RetailDetail

C1000-managers ontevreden over uitblijven compensaties

C1000-managers ontevreden over uitblijven compensaties

C1000 en Albert Heijn hebben nog steeds geen overeenstemming bereikt over een extra compensatieregeling voor vestigingsmanagers.

Tegenvallende omzet en hoge ombouwkosten

Bij een aantal recent getransformeerde filialen valt de omzet tegen en daar willen de ondernemers extra compensatie voor, schrijft Distrifood. Ze vinden dat de brandingsregeling die opgenomen is in de oorspronkelijke overeenkomst een "tijdelijke oplossing is en een noodverband". Volgens hen is het niet mogelijk om daarmee een daling van de omzet te repareren.

 

De meeste C1000-ondernemers staan volgens de website niet te trappelen om de sprong naar AH te maken. Ze moeten gemiddeld één miljoen euro investeren in de ombouw, maar zien dat als een obstakel door de tegenvallende omzetten en inkomsten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.

Nestlé op dieet: snoeit verder in suiker, vet en zout

17/05/2018

Nestlé wil nog meer gaan snijden in de suiker-, zout- en vetgehaltes van zijn producten. Zo wil het voedingsconcern inspelen op de wereldwijde vraag naar gezondere voeding.

Jumbo opent zijn vierde Jumbo Foodmarkt

17/05/2018

Vijf jaar na de opening van de allereerste Jumbo Foodmarkt (in Breda), heeft Jumbo in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn zijn vierde foodmarkt geopend. Het is meteen de grootste supermarkt van de regio Utrecht.

Analyse: Zes redenen waarom grote merken onder druk staan

17/05/2018

Wereldmerken ondervinden steeds meer concurrentie van kleine, lokale spelers. Volgens sommige waarnemers zijn de gouden jaren van de merken zelfs voorbij. Misschien voorbarig, maar enkele trends tekenen zich toch af.

Coca-Cola blijft sterkste wereldmerk, lokale merken groeien

17/05/2018

Coca-Cola, Colgate en Maggi zijn wereldwijd de populairste FMCG-merken, blijkt uit een nieuw rapport van Kantar Worldpanel. Lokale merken knabbelen echter aan het marktaandeel van de grote jongens.

Extra korting voor Amazon Prime-leden bij Whole Foods

17/05/2018

Amazon Prime-leden krijgen een extra korting op honderden producten bij Whole Foods, de supermarktketen die sinds juni in handen is van de Amerikaanse e-commercegigant. Achter de toenadering zit een duidelijke strategie, zeggen specialisten.