CBL: NVWA moet zich richten op toezicht voedselveiligheid

CBL: NVWA moet zich richten op toezicht voedselveiligheid

Het CBL heeft de Tweede Kamer tijdens een Algemeen Overleg opgeroepen om de taken van de NVWA kritsch te herzien. De belangenorganisatie voor supermarkten maakt zich zorgen over het groeiende takenpakket en de capaciteit van de NVWA.

Toezicht kernactiviteit

"De NVWA moet zich richten op haar kernactiviteit: toezicht op voedselveiligheid, en dus niet het zout in kant-en-klaarmaaltijden onderzoeken, om maar iets te noemen", aldus Marc Jansen, directeur van het CBL. Op deze manier zou de NVWA haar rol bij het borgen van de voedselveiligheid in Nederland volgens hem beter kunnen behouden en bijdragen aan het vergroten van het consumentenvertrouwen.

 

Het CBL draagt als deelnemer aan de Taskforce Voedselvertrouwen bij aan de zorg voor veilige producten in de schappen. De website www.ketenborging.nl van de Taskforce geeft bedrijven in de voedselketen een overzicht van kwaliteitsschema's die voldoen aan criteria van de partijen uit de Taskforce, inclusief de NVWA.

 

Momenteel zijn elf kwaliteitsschema’s voor voedselveiligheid voorgelegd voor toetsing door de NVWA. Daarna kunnen zij worden vermeld op ketenborging.nl.

Tags: