CFO Beter Bed commissaris bij Spar Holding | RetailDetail

CFO Beter Bed commissaris bij Spar Holding

CFO Beter Bed commissaris bij Spar Holding

De raad van commissarissen van Spar Holding is weer compleet: de algemene vergadering van aandeelhouders heeft Bart Koops, CFO van de Beter Bed Holding, benoemd tot opvolger van Huub van Rozendaal, die er aandeelhouder Emté Franchise vertegenwoordigde.

Ervaring in retail

Koops is sinds april 2013 CFO bij de Beter Bed Holding, daarvoor werkte hij onder meer als manager bij de Bijenkorf, als CFO bij Alshaya en de Etam-groep, als CEO bij M&S Mode en als COO en CFO bij Hema. Hij volgt Huub van Rozendaal op, die op 1 mei met pensioen gaat als CFO bij Sligro Food Group, waar hij 24 jaar actief was. Volgens het rooster was hij ook aan de beurt om dit jaar af te treden als commissaris bij Spar Holding.

 

De andere leden van de raad van commissarissen bleven aan boord. Het gaat om Kees Kiestra (namens Emté Franchise), Marcello Iacono en Klaas van den Doel (beiden namens Plus Holding) en Andries Gies (namens Spar Participaties). Emté Franchise en Plus Holding bezitten elk 45% van de aandelen in Spar Holding, Spar Participaties 10%. Deze laatste groep vertegenwoordigt de zelfstandige ondernemers die met Spar samenwerken.

 

Met meer dan 12.000 winkels in 30 landen is Spar één van de grootste foodretailers ter wereld. Het concern is goed voor een winkelomzet van 28,5 miljard euro.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Jumbo richt Belgische vennootschap op

13/06/2018

De Nederlandse supermarktketen Jumbo lijkt nu echt op weg naar België: ze heeft immers recent in Antwerpen de vennootschap bvba Jumbo België opgericht.

Carrefour in zee met Google

12/06/2018

De digitale transformatie van retailgroep Carrefour komt in een versnelling door een partnerschap met Google. Franse consumenten zullen kennismaken met nieuwe retailmodellen en koopervaringen, zegt de retailer.

Nieuw etiket Albert Heijn toont toegevoegde suikers

11/06/2018

Albert Heijn wil transparanter communiceren over de voedingswaarde van zijn huismerken: een nieuw etiket biedt meer informatie. Bovendien start de retailer een suikercampagne en haalt een miljard suikerklontjes uit zijn producten.