CFO Beter Bed commissaris bij Spar Holding

CFO Beter Bed commissaris bij Spar Holding

De raad van commissarissen van Spar Holding is weer compleet: de algemene vergadering van aandeelhouders heeft Bart Koops, CFO van de Beter Bed Holding, benoemd tot opvolger van Huub van Rozendaal, die er aandeelhouder Emté Franchise vertegenwoordigde.

Ervaring in retail

Koops is sinds april 2013 CFO bij de Beter Bed Holding, daarvoor werkte hij onder meer als manager bij de Bijenkorf, als CFO bij Alshaya en de Etam-groep, als CEO bij M&S Mode en als COO en CFO bij Hema. Hij volgt Huub van Rozendaal op, die op 1 mei met pensioen gaat als CFO bij Sligro Food Group, waar hij 24 jaar actief was. Volgens het rooster was hij ook aan de beurt om dit jaar af te treden als commissaris bij Spar Holding.

 

De andere leden van de raad van commissarissen bleven aan boord. Het gaat om Kees Kiestra (namens Emté Franchise), Marcello Iacono en Klaas van den Doel (beiden namens Plus Holding) en Andries Gies (namens Spar Participaties). Emté Franchise en Plus Holding bezitten elk 45% van de aandelen in Spar Holding, Spar Participaties 10%. Deze laatste groep vertegenwoordigt de zelfstandige ondernemers die met Spar samenwerken.

 

Met meer dan 12.000 winkels in 30 landen is Spar één van de grootste foodretailers ter wereld. Het concern is goed voor een winkelomzet van 28,5 miljard euro.

Tags: