Consumentenbond noemt AH "favoriete supermarkt"

Consumentenbond noemt AH "favoriete supermarkt"

Volgens een steekproef van de Consumentenbond zou Albert Heijn de meest geliefde supermarkt zijn bij de Nederlandse consumenten. Jumbo zou een duurder imago hebben, al scoort de keten op andere vlakken wel hoog.

Albert Heijn grote winnaar

De Consumentenbond ondervroeg meer dan 900 consumenten naar hun favoriete supermarkt en roept op basis daarvan Albert Heijn uit tot keten met de hoogste score. Bij die keten wordt ook het meeste geld uitgegeven: gemiddeld geven consumenten er 53 euro per week uit.

 

Het panel gaf Jumbo een opmerkelijk lage score wanneer het aankomt op prijs, maar Jumbo scoort wel heel goed op de andere categorieën, zoals uitstraling, assortiment & voorraad en service & advies. In de totale rangschikking moet de keten de tweede plaats delen met de Duitse discounter Lidl, die het beste scoort op prijs en kwaliteit


De Consumentenbond voerde ook een onderzoek uit naar welke supermarkt het meest verantwoorde levensmiddelen koopt in ontwikkelingslanden. In dat onderzoek haalt enkel Albert Heijn een voldoende, Aldi lijkt zich het minst bezig te houden met de omstandigheden waarin hun producten worden gemaakt.

Tags: