Contactloos betalen in alle filialen van Jumbo

Contactloos betalen in alle filialen van Jumbo

Supermarktketen Jumbo gaat als eerste Nederlandse keten contactloos betalen invoeren in al zijn filialen. Klanten zullen zo geen pincode meer nodig hebben voor bedragen tot 25 euro en zullen dus heel wat sneller kunnen afrekenen.

Vijf seconden sneller

De eerste filialen hebben al de nieuwe pinautomaten gekregen en de komende weken zullen alle andere winkels volgen. Er moet in de nieuwe automaten geen pincode ingegeven worden voor aankopen tot 25 euro, maar als er na een aantal keer contactloos betalen een totaal bedrag van 50 euro is gehaald, wordt er als veiligheidsmaatregel toch weer een pincode gevraagd.

 

Daarnaast is het systeem volgens Jumbo ook tot vijf seconden sneller dan het oude systeem. In de toekomst moet het ook mogelijk worden voor klanten om contactloos te betalen via hun mobiele telefoon.

 

Ook Albert Heijn is bezig met het invoeren van contactloos betalen: eind mei moet het mogelijk zijn voor klanten om zo te betalen in alle vestigingen van AH to go. Albert Heijn wil zo klanten die gehaast zijn, bijvoorbeeld wanneer ze een trein moeten halen, beter van dienst zijn.

Tags: