Coop installeert terminals voor contactloos betalen

Coop installeert terminals voor contactloos betalen

Supermarktketen Coop installeert nog dit jaar in alle 245 winkels nieuwe terminals voor contactloos betalen. De nieuwe betaalautomaten hebben een NFC-chip, waarmee klanten veilig contactloos kunnen betalen.

Extra betaalgemak

Met de nieuwe betaalautomaten zegt Coop een voorloper in de supermarktbranche te zijn en de klanten extra betaalgemak te bieden: “Klanten kunnen gemakkelijker en sneller afrekenen en hoeven minder lang te wachten bij de kassa”, aldus ICT-manager Marco van der Zalm. Steeds meer bankpassen hebben immers een NFC-chip en zijn dus geschikt voor contactloos betalen.

 

Klanten hoeven bij contactloos betalen niet langer de pas in de betaalautomaat te steken: ze houden de pas enkel aan de zijkant van de betaalautomaat. Bedragen onder de 25 euro rekenen klanten zonder pincode af, bij hogere bedragen toetsen ze een pincode in.

 

De nieuwe betaalautomaten hebben in de toekomst wellicht nog meer mogelijkheden: “Niet alleen bankpassen, maar bijvoorbeeld ook mobiele telefoons en klantenkaarten kunnen straks worden voorzien van een NFC-chip. Hierdoor kunnen klanten met de telefoon betalen en kan Coop de dienstverlening naar de klant verbreden met de nieuwste soort klantenkaart”, vertelt Paul Vernhout van Toshiba Tec.

Tags: