Dirk en Deka werken aan XL-supermarkten

Dirk en Deka werken aan XL-supermarkten

De Detailresult Groep stapt in grotere supermarkten: het bedrijf achter de formules Dirk van den Broek en Dekamarkt is druk bezig met de ontwikkeling van XL-varianten voor beide supermarktketens.

Tweejarenplan met struikelblok

Algemeen directeur René van Klooster verwacht dat de eerste grote supermarkten van de onderneming waarschijnlijk in 2015 de deuren zullen openen, vernam Distrifood. Op dit moment hebben alleen Albert Heijn en Jumbo meerdere supermarkten van 4000 m² of meer.

 

Waar de grote winkels van Dirk van den Broek en Dekamarkt de deuren zullen openen, meldt Van Klooster niet. Dat zou een groot pijnpunt kunnen zijn: zo stelde Albert Heijn enkele jaren geleden de ambities rond de AH XL-formule bij omdat het moeilijk is geschikte locaties te vinden voor grote supermarkten.

 

Ook op zoek naar kleinere locaties

De opening van grote winkels past in de groeistrategie van de Detailresult Groep, waarin de supermarktfamilies Van den Broek en Kat samenwerken. Het bedrijf is aan de andere kant van het supermarktspectrum ook bezig met het ontwikkelen van locaties van zo'n 600 supermarkten in de grote steden.

 

Van Klooster ziet bijvoorbeeld in Amsterdam ruimte voor 25 vestigingen van de onder Detailresult vallende formules. Voor Den Haag, Rotterdam en Utrecht denkt hij aan vijf nieuwe vestigingen per stad. In Den Haag is Detailresult actief met de supermarktformule Digros, in Rotterdam en omgeving heten de winkels Bas van der Heijden.

Tags: