Dirk en Deka werken aan XL-supermarkten | RetailDetail

Dirk en Deka werken aan XL-supermarkten

Dirk en Deka werken aan XL-supermarkten

De Detailresult Groep stapt in grotere supermarkten: het bedrijf achter de formules Dirk van den Broek en Dekamarkt is druk bezig met de ontwikkeling van XL-varianten voor beide supermarktketens.

Tweejarenplan met struikelblok

Algemeen directeur René van Klooster verwacht dat de eerste grote supermarkten van de onderneming waarschijnlijk in 2015 de deuren zullen openen, vernam Distrifood. Op dit moment hebben alleen Albert Heijn en Jumbo meerdere supermarkten van 4000 m² of meer.

 

Waar de grote winkels van Dirk van den Broek en Dekamarkt de deuren zullen openen, meldt Van Klooster niet. Dat zou een groot pijnpunt kunnen zijn: zo stelde Albert Heijn enkele jaren geleden de ambities rond de AH XL-formule bij omdat het moeilijk is geschikte locaties te vinden voor grote supermarkten.

 

Ook op zoek naar kleinere locaties

De opening van grote winkels past in de groeistrategie van de Detailresult Groep, waarin de supermarktfamilies Van den Broek en Kat samenwerken. Het bedrijf is aan de andere kant van het supermarktspectrum ook bezig met het ontwikkelen van locaties van zo'n 600 supermarkten in de grote steden.

 

Van Klooster ziet bijvoorbeeld in Amsterdam ruimte voor 25 vestigingen van de onder Detailresult vallende formules. Voor Den Haag, Rotterdam en Utrecht denkt hij aan vijf nieuwe vestigingen per stad. In Den Haag is Detailresult actief met de supermarktformule Digros, in Rotterdam en omgeving heten de winkels Bas van der Heijden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.