Drankblikje viert tachtigste verjaardag | RetailDetail

Drankblikje viert tachtigste verjaardag

Drankblikje viert tachtigste verjaardag

Het drankblikje viert dit jaar zijn tachtigste verjaardag: het eerste blikje werd immers al in 1935 gelanceerd door bierbrouwer Krueger. Momenteel worden in Europa 63 miljard blikjes per jaar geproduceerd.

Alle soorten drank in blik

Zowat elke drank heeft al een variant in blik: "Energiedrankjes blijven populair en die zitten bijna allemaal in blik. Ook groeit de markt voor de zogenaamde functionele drankjes met mineralen en nutriënten, die in blik goed beschermd zijn tegen licht. Verder zijn er steeds meer verschillende formaten, waaronder de nieuwe, slanke, smallere blikjes", zegt Carine Lemmens, voorzitter van de BCME, de vereniging van blikfabrikanten.

 

Het drankblikjes zoals het vandaag gekend is, maakte in de jaren 1960 zijn opwachting toen het lipje aan het blikje werd toegevoegd. Tegenwoordig wordt er nog altijd sterk geëxperimenteerd met drankblikjes: "Zo worden wanddiktes dunner, coatings worden verbeterd en materiaalsamenstelling wordt aangepast aan vormmogelijkheden. Ook is er veel mogelijk op designgebied, van mat tot hoogglans, met reliëf, kleur en vorm; dit biedt veel kansen", zegt Roland ten Klooster, hoogleraar verpakkingsontwerp.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Supermarkten scoren barslecht in onderzoek Oxfam Novib

21/06/2018

De vijf grootste supermarktketens in Nederland (Albert Heijn, Jumbo, Lidl, Aldi en PLUS) houden de economische uitbuiting van mensen die in ontwikkelingslanden ons voedsel produceren, in stand. Dat zegt Oxfam Novib in een vandaag verschenen rapport.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Jumbo richt Belgische vennootschap op

13/06/2018

De Nederlandse supermarktketen Jumbo lijkt nu echt op weg naar België: ze heeft immers recent in Antwerpen de vennootschap bvba Jumbo België opgericht.

Carrefour in zee met Google

12/06/2018

De digitale transformatie van retailgroep Carrefour komt in een versnelling door een partnerschap met Google. Franse consumenten zullen kennismaken met nieuwe retailmodellen en koopervaringen, zegt de retailer.