Duitse Aldi-klant laadt gratis elektrische auto en fiets op

Duitse Aldi-klant laadt gratis elektrische auto en fiets op

Duitse Aldi-klanten kunnen bij bijna 50 winkels in Dusseldorf, Frankfurt am Main, Köln, Mülheim an der Ruhr, München und Stuttgart hun elektrische auto en fiets gratis opladen. De Duitse discountreus wil met het project Sonne Tanken klanten inspireren om een milieuvriendelijke manier van vervoer te kiezen.

 

Ook voor niet-klanten

Klanten kunnen bij de stations tijdens de openingstijden van de winkels, herkenbaar aan het logo Sonne Tanken, hun auto in een uur tijd opladen. Voor e-bikes zijn bij iedere winkel drie oplaadpunten beschikbaar. Met de oplaadpunten, een investering van 2,2 miljoen, wil Aldi Sud haar betrokkenheid bij milieuvriendelijke energie benadrukken.

 

Opmerkelijk is dat Aldi de stations op basis van zonne-energie, geinstalleerd door technologiepartner RWE, vooralsnog ook voor niet-klanten open stelt. Iedereen met een elektrische auto of fiets kan zonder aanmelden bij een oplaadpunt terecht. Onduidelijk is hoe lang de oplaadpunten vrij toegankelijk blijven.

 

Aldi is met een totaalopbrengst van ruim 95.000 Kilowatt een van de grootste aanbieders op het gebied van zonne-energie in Duitsland. De zonnepanelen op 850 filialen en 29 logistieke centra van Aldi brengen in de toekomst 123 miljoen kilowattuur stroom per jaar op, goed voor ongeveer 35.000 driepersoonshuishoudens.

Tags: