Dunkin’ Donuts maakt opnieuw Nederlandse start

Dunkin’ Donuts maakt opnieuw Nederlandse start

Dunkin’ Donuts opent volgend jaar (opnieuw) een eerste Nederlandse winkel in Amsterdam. De Amerikaanse donutformule had tot tien jaar geleden al vijf vestigingen in Nederland, maar trok zich terug bij gebrek aan investeerders.

Naar Amsterdamse binnenstad

De keten streeft naar minimaal vier winkels in Amsterdam: een daarvan moet op het Amsterdamse Centraal Station beginnen, twee in de binnenstad en een in Zuid. Ditmaal binnen enkele jaren moeten er zelfs weer vijfentwintig vestigingen zijn.  

 

Dunkin’ Donuts wil in de Nederlandse zaken producten met een Nederlands tintje aanbieden: zo zijn er plannen voor donuts met drop, stroopwafels, appel en rozijnen, zoethout en combinaties met hagelslag, Duo Penotti en Old Amsterdam kaas. De donuts worden bij de winkels aangeleverd vanuit een bakkerij die momenteel in Amsterdam in aanbouw is.

 

Amba Daoud wordt de franchisehouder die de formule in Nederland gaat uitrollen. Deze organisatie van horeca-ondernemer Roberto Fava en financier Nabil Besali maakt deel uit van de Kiro groep, die in de Amsterdamse binnenstad al vestigingen van Ice Bakery ijssalons, Bakery Cafe’s, restaurants en Nutellawinkels heeft. De formules verkopen onder meer wafels, ijs en chocoladepasta van Nutella en Duo Penotti.

 

De Amerikaanse keten Dunkin' Donuts telt wereldwijd meer dan 12.000 vestigingen in 45 landen. In Europa zijn er 240 winkels in Duitsland, Engeland, Spanje, Rusland, Denemarken, Zweden en Zwitserland.