Dunkin’ Donuts maakt opnieuw Nederlandse start | RetailDetail

Dunkin’ Donuts maakt opnieuw Nederlandse start

Dunkin’ Donuts maakt opnieuw Nederlandse start

Dunkin’ Donuts opent volgend jaar (opnieuw) een eerste Nederlandse winkel in Amsterdam. De Amerikaanse donutformule had tot tien jaar geleden al vijf vestigingen in Nederland, maar trok zich terug bij gebrek aan investeerders.

Naar Amsterdamse binnenstad

De keten streeft naar minimaal vier winkels in Amsterdam: een daarvan moet op het Amsterdamse Centraal Station beginnen, twee in de binnenstad en een in Zuid. Ditmaal binnen enkele jaren moeten er zelfs weer vijfentwintig vestigingen zijn.  

 

Dunkin’ Donuts wil in de Nederlandse zaken producten met een Nederlands tintje aanbieden: zo zijn er plannen voor donuts met drop, stroopwafels, appel en rozijnen, zoethout en combinaties met hagelslag, Duo Penotti en Old Amsterdam kaas. De donuts worden bij de winkels aangeleverd vanuit een bakkerij die momenteel in Amsterdam in aanbouw is.

 

Amba Daoud wordt de franchisehouder die de formule in Nederland gaat uitrollen. Deze organisatie van horeca-ondernemer Roberto Fava en financier Nabil Besali maakt deel uit van de Kiro groep, die in de Amsterdamse binnenstad al vestigingen van Ice Bakery ijssalons, Bakery Cafe’s, restaurants en Nutellawinkels heeft. De formules verkopen onder meer wafels, ijs en chocoladepasta van Nutella en Duo Penotti.

 

De Amerikaanse keten Dunkin' Donuts telt wereldwijd meer dan 12.000 vestigingen in 45 landen. In Europa zijn er 240 winkels in Duitsland, Engeland, Spanje, Rusland, Denemarken, Zweden en Zwitserland.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid. De retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.