Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam
© Health food wall

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

 

Eetmuur met alleen gezonde maaltijden

In tegenstelling tot andere eetmuren biedt de Health Food Wall enkel gezonde kost aan. Anouk Snelders, brein achter het  concept, bedacht het idee tijdens haar studieperiode in de Verenigde Staten. "Het verwonderde me dat er nog geen concept zoals [de Nederlandse snackbarketen] Febo was. Snel, makkelijk en betaalbaar. Maar dan gezond. Daar zag ik een gat in de markt." Na haar studies voeding en diëtiek ging de vegetarische chef meteen aan de slag met het idee. Een gespecialiseerde fabrikant maakte de muur op maat, die plaats zal bieden aan twee salades en vier grote maaltijden. Één voor één testte Snelders het gezonde aanbod op haar eigen familie en kennissen.

 

Grootste moeilijkheid was om ervoor te zorgen dat de gerechten betaalbaar blijven, biologische en verse producten zijn nu eenmaal duurder. Een menu zoals de salade met watermeloen, aardbei, feta en vinaigrette kost zeven tot negen euro. Vegetariërs, veganisten en mensen die glutenvrij eten, komen ook aan hun trekken bij de Health Food Wall. Snelders is immers van mening dat gezond eten samenvalt met milieu en dierenwelzijn.

 

Alle aangeboden maaltijden worden koud aangeboden: een koude luchtstroom zorgt voor de versheid van de producten. Wie liever voor een warme maaltijd opteert, kan deze altijd thuis opwarmen. Wie in alle rust zijn maaltijd wilt nuttigen, kan terecht in de lunchroom waarvan de Health Food Wall deel uitmaakt. Zorg wel ervoor dat je een bankkaart bijhebt: klanten kunnen enkel contactloos betalen, niet met cash. 

 

Niet alleen de ingrediënten biologisch, ook aan de verpakking is gedacht. De maaltijdbakjes gebruiken zo min mogelijk plastic. En indien er plastic aan te pas komt zoals voor de sauzen, bestaat deze uit afbreekbare materialen.