Heineken opent brouwerij in Myanmar

Heineken opent brouwerij in Myanmar

Heineken heeft dit weekend een nieuwe brouwerij in Myanmar, het voormalige Birma, in, gebruik genomen. Het complex biedt werk aan meer dan 200 mensen en kan 330.000 hectoliter bier per jaar produceren.

Twintig jaar vertraging

De nieuwe brouwerij ligt dichtbij Rangoon, de grootste stad in het Zuidoost-Aziatische land. Heineken ging hiervoor in zee met de lokale brouwer ABC. De nieuwe fabriek zal behalve Heineken ook het lokale bier Regal Seven produceren (foto). Met de bouw is een investering gemoeid van meer dan vijftig miljoen euro.

 

Eigenlijk zou Heineken al in 1996 een brouwerij in het land moeten hebben, maar dat ging op het laatste moment niet door vanwege de omstreden militaire dictatuur in het land. Die runde trouwens decennialang zelf een brouwerij: de Myanmar Brewery. Heineken vertrok om reputatieschade te voorkomen, maar intussen is de politieke situatie verbeterd en keren grote Westerse bedrijven opnieuw terug. Myanmar vormt dan ook een interessante groeimarkt, met ruim 53 miljoen consumenten.

 

Heineken is trouwens niet de eerste Europese brouwerij die in Myanmar van start gaat: een maand geleden opende het Deense Carlsberg er al een brouwerij in samenwerking met de lokale speler Myanmar Golden Star Breweries.

Tags: