Heineken wint opnieuw marktaandeel

Heineken wint opnieuw marktaandeel

Brouwerijgroep Heineken heeft in het voorbije halfjaar een omzet gehaald die iets hoger was dan de verwachtingen van de analisten. Daarbij won de groep ook een klein beetje aan marktaandeel, dat nu op 8,8% staat.

Verkoop bottelarij draagt bij tot winst

Heineken haalde in de eerste zes maanden van 2015 een omzet van 10,93 miljard euro, dat is 7,2% meer dan een jaar geleden. Op vergelijkbare basis ging de omzet met 2,0% de hoogte in. De nettowinst kende een fikse opmars naar 1,144 miljard euro, bijna een verdubbeling ten opzichte van een jaar geleden. 375 miljoen euro van dat bedrag was wel toe te schrijven aan de verkoop van de Mexicaanse bottelaar Empaque.

 

Het verkochte volume ging omhoog met 1,7% en kwam zo uit op 98,2 miljoen hectoliter. De vergelijkbare groei was hier 1,0%. In Centraal- en Oost-Europa was er wel een terugval bij het volume. Met die cijfers doet Heineken het licht beter dan de verwachtingen van de analisten: die hadden een omzet van 10,66 miljard euro, een nettowinst van 973 miljoen euro en een verkocht volume van 97,5 miljoen hectoliter verwacht.

Tags: