Hessing neemt Van Gorp Greenfood over

Hessing neemt Van Gorp Greenfood over

Vers-onderneming Hessing Supervers heeft branchegenoot Van Gorp Greenfood overgenomen. Dat levert vers gesneden sla en groenten aan foodservice-bedrijven. Het overnamebedrag werd niet meegedeeld.

Schaalvergroting

Bij de overeenkomst hoort ook de overname van Dutchgrowers, een bedrijf dat ijsbergsla teelt. Met de overname wil Hessing zijn positie in het foodservice segment verder verstevigen.


"De supermarkt- en out-of-homewereld is en blijft volop in beweging. Door in beide werelden te acteren, kunnen we makkelijk innovaties van het ene kanaal naar het andere doorzetten. Van toeleveranciers wordt immers onderscheidend vermogen verwacht. Vanzelfsprekend moeten wij - als volwaardige partner van onze klanten - voldoen aan steeds hogere eisen op het gebied van professionaliteit en kostprijsleiderschap. Precies daarom is schaalgrootte in de markt van dagvers gesneden groente en fruit essentieel", aldus Frank Hessing, directeur van Hessing Supervers.


Hessing Supervers is een familiebedrijf met een omzet van ongeveer 200 miljoen euro. Vorig jaar had het een volume van ongeveer 250 miljoen verpakkingen, waarmee het één van de grootste verwerkers van vers gesneden groente en fruit, verse maaltijdsalades en verse sappen in Nederland is. De jaaromzet van Van Gorp Greenfood bedraagt ongeveer 23 miljoen euro.

Tags: