Hoogvliet levert sneller vanuit nieuwe bakkerij | RetailDetail

Hoogvliet levert sneller vanuit nieuwe bakkerij

Hoogvliet levert sneller vanuit nieuwe bakkerij

Hoogvliet opende een nieuwe bakkerij op bedrijventerrein Prisma in de gemeente Lansingerland. Vanuit de nieuwe locatie kan de supermarktorganisatie vers gebakken brood meerdere malen per dag leveren.

Bakken in charges van afname

Hoogvliet kan met de nieuwe bakkerij niet alleen de capaciteit fors verhogen, ook kan het dagverse brood worden geleverd "met een voor Nederlandse supermarkten ongekende snelheid en ‘Warme bakker’-kwaliteit", aldus de supermarktorganisatie.

 

 

De Hoogvliet-bakkerij bakt in charges van afname en is de enige bakkerij in Nederland die brood meerdere keren per dag aan haar winkels kan leveren. Hierdoor zou de versheid van het brood altijd optimaal zijn. Door het bakproces is Hoogvliet ook de enige supermarkt die zich ‘Warme bakker’ mag noemen.

 

De nieuwe, drie verdiepingen tellende bakkerij produceert met een grootbroodlijn, een steenvloeroven en een kleinbroodlijn. De nieuwbouw van in totaal 12.600 vierkante meter maakt deel uit van het nieuwe distributiecentrum van Hoogvliet.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.