Ice Bakery opent grootste vestiging in Amsterdam | RetailDetail

Ice Bakery opent grootste vestiging in Amsterdam

Ice Bakery opent grootste vestiging in Amsterdam

Ice Bakery, een ijsverkoper annex bakkerij die vooral bekend staat omwille van zijn producten met Nutella, opent deze week aan het Rokin in Amsterdam zijn vijfde en voorlopig grootste vestiging.

Enkel afhalen

Het concept opende zijn eerste vestiging in augustus van vorig jaar aan de Leidsestraat in Amsterdam. Daarna volgden al snel nog eens drie vestigingen en met de opening aan het Rokin staat de teller dus op vijf. In april zal het zesde pand zijn deuren openen aan de Oude Doelenstraat.

 

Alle winkels van de Ice Bakery zijn momenteel afhaallocaties, maar eind dit jaar wil eigenaar Kiro Holding ook een Ice Bakery Restaurant openen, waar klanten hun aankopen ter plekke kunnen verorberen.

 

"250 franchiseverzoeken"

Bedenker Roberto Fava is verrast door de steile opmars van zijn concept: "Mensen staan hier de hele dag door voor de winkel alsof het Madam Tussauds is", vertelt hij aan Franchiseplus. "Voor ons was dit het Ei van Columbus, voor Amsterdam is het een wereldprimeur. We zitten nu alleen in het centrum van Amsterdam en alleen op toplocaties. Als we in andere steden of landen zouden willen uitbreiden, zou dat via franchise moeten gaan."

 

Dat zal waarschijnlijk geen enkel probleem zijn: Ice Bakery heeft momenteel al 250 franchiseverzoeken gekregen uit landen als Turkije, Griekenland en van verschillende Nederlandse steden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Franprix levert de boodschappen tot in de koelkast

25/05/2018

De Franse supermarktketen Franprix test de thuislevering van boodschappen wanneer niemand thuis is: de bezorger komt zelf binnen in huis. In de toekomst wil het de boodschappen zelfs voor klanten in de koelkast opruimen.

Waarom grote FMCG-fabrikanten meer geld vrijmaken voor innovatie

25/05/2018

Zowel Nestlé als Kraft Heinz maakten zopas nieuwe investeringen bekend in onderzoek en ontwikkeling. De grote merkfabrikanten voelen de hete adem van innovatieve startups in de nek en willen sneller schakelen.

Multinationals gezakt voor gezonde voeding

24/05/2018

Voedingsmultinationals leveren nog te weinig inspanningen om hun producten gezonder te maken, zegt de Access to Nutrition Foundation. Nestlé, Unilever en Danone behoren tot de besten van de klas.  

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.