Ice Bakery opent grootste vestiging in Amsterdam | RetailDetail

Ice Bakery opent grootste vestiging in Amsterdam

Ice Bakery opent grootste vestiging in Amsterdam

Ice Bakery, een ijsverkoper annex bakkerij die vooral bekend staat omwille van zijn producten met Nutella, opent deze week aan het Rokin in Amsterdam zijn vijfde en voorlopig grootste vestiging.

Enkel afhalen

Het concept opende zijn eerste vestiging in augustus van vorig jaar aan de Leidsestraat in Amsterdam. Daarna volgden al snel nog eens drie vestigingen en met de opening aan het Rokin staat de teller dus op vijf. In april zal het zesde pand zijn deuren openen aan de Oude Doelenstraat.

 

Alle winkels van de Ice Bakery zijn momenteel afhaallocaties, maar eind dit jaar wil eigenaar Kiro Holding ook een Ice Bakery Restaurant openen, waar klanten hun aankopen ter plekke kunnen verorberen.

 

"250 franchiseverzoeken"

Bedenker Roberto Fava is verrast door de steile opmars van zijn concept: "Mensen staan hier de hele dag door voor de winkel alsof het Madam Tussauds is", vertelt hij aan Franchiseplus. "Voor ons was dit het Ei van Columbus, voor Amsterdam is het een wereldprimeur. We zitten nu alleen in het centrum van Amsterdam en alleen op toplocaties. Als we in andere steden of landen zouden willen uitbreiden, zou dat via franchise moeten gaan."

 

Dat zal waarschijnlijk geen enkel probleem zijn: Ice Bakery heeft momenteel al 250 franchiseverzoeken gekregen uit landen als Turkije, Griekenland en van verschillende Nederlandse steden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.

Ondernemers akkoord met einde Emté

11/07/2018

De ondernemers van Emté hebben de overgang van hun keten naar Coop en Jumbo na een stemming goedgekeurd. Waarschijnlijk zullen alle partners de overeenkomst spoedig ondertekenen.