Ice Bakery opent grootste vestiging in Amsterdam

Ice Bakery opent grootste vestiging in Amsterdam

Ice Bakery, een ijsverkoper annex bakkerij die vooral bekend staat omwille van zijn producten met Nutella, opent deze week aan het Rokin in Amsterdam zijn vijfde en voorlopig grootste vestiging.

Enkel afhalen

Het concept opende zijn eerste vestiging in augustus van vorig jaar aan de Leidsestraat in Amsterdam. Daarna volgden al snel nog eens drie vestigingen en met de opening aan het Rokin staat de teller dus op vijf. In april zal het zesde pand zijn deuren openen aan de Oude Doelenstraat.

 

Alle winkels van de Ice Bakery zijn momenteel afhaallocaties, maar eind dit jaar wil eigenaar Kiro Holding ook een Ice Bakery Restaurant openen, waar klanten hun aankopen ter plekke kunnen verorberen.

 

"250 franchiseverzoeken"

Bedenker Roberto Fava is verrast door de steile opmars van zijn concept: "Mensen staan hier de hele dag door voor de winkel alsof het Madam Tussauds is", vertelt hij aan Franchiseplus. "Voor ons was dit het Ei van Columbus, voor Amsterdam is het een wereldprimeur. We zitten nu alleen in het centrum van Amsterdam en alleen op toplocaties. Als we in andere steden of landen zouden willen uitbreiden, zou dat via franchise moeten gaan."

 

Dat zal waarschijnlijk geen enkel probleem zijn: Ice Bakery heeft momenteel al 250 franchiseverzoeken gekregen uit landen als Turkije, Griekenland en van verschillende Nederlandse steden.

Tags: