Jumbo en Hoogvliet willen snel met afhaalpunten komen

Jumbo en Hoogvliet willen snel met afhaalpunten komen

Supermarktketen Jumbo wil snel haar dienstverlening uitbreiden met afhaalpunten voor online bestelde boodschappen. Ook Hoogvliet heeft verregaande plannen in die richting, en zegt in tegenstelling tot Jumbo zelfs al bijna klaar te zijn.

Groot team specialisten

Het centrum van Jumbo's operaties wordt het voormalig distributiecentrum van Super de Boer in Den Bosch. Daar is Jumbo momenteel bezig met verregaande renovatiewerken, weet Distrifood.

 

Jumbo zou zelfs een heel groot team van e-commercespecialisten op de zaak hebben gezet. Het bedrijf zelf wil er nog niet veel over kwijt, maar vermoedt wel dat het dit jaar niet meer met een online besteldienst zal komen.

 

Hoogvliet plant dertig afhaalpunten

De keten Hoogvliet gaat wel nog dit jaar van start met een eigen besteldienst, vanuit een magazijn in Alphen aan den Rijn. "Dat distributiecentrum is bijna operationeel. In dertig filialen komt een afhaalbalie. En we zouden Hoogvliet niet zijn als we het niet anders aanpakken dan de anderen", vertelt eigenaar Leen Hoogvliet aan Distrifood. Zo vraagt Hoogvliet geen extra vergoeding voor online bestelde producten en moeten klanten dus gewoon dezelfde prijs betalen als in de winkels.

 

Leen Hoogvliet stelt ook dat ze al lang bezig zijn met het opstarten van een online dienst. "Dit is de toekomst, we weten dat een deel van de handel verhuist naar het internet. Dus doen we dit, en dan meteen in dertig winkels. Maar de eerste tien jaar zullen we geen winst maken op internetboodschappen hoor. Daarvoor zijn de kosten te hoog", stelt ze bij Distrifood.

Tags: