Jumbo verhoogt lonen zonder cao-akkoord | RetailDetail

Jumbo verhoogt lonen zonder cao-akkoord

Jumbo verhoogt lonen zonder cao-akkoord
Shutterstock

Supermarktketen Jumbo geeft met terugwerkende kracht zijn logistieke medewerkers een loonsverhoging van 1,5%, hoewel er nog geen akkoord is over een nieuwe cao. Het wacht nu de akkoorden bij andere ketens af om te kijken of er ruimte is voor een verdere verhoging.

Gesprekken afgebroken

Jumbo voegt er ook meteen aan toe dat het niet te spreken is over de houding van de vakbonden, die hebben besloten om de gesprekken rond de cao stop te zetten. "Bij Jumbo hebben we steeds ingezet op constructieve gesprekken met de bonden over een nieuwe cao Jumbo Logistiek”, zegt CEO Frits van Eerd. "Dat de bonden ervoor hebben gekozen de gesprekken voortijdig af te breken en de in maart 2016 met ons gemaakte afspraak over een duurzame loonkostenontwikkeling te negeren, stelt ons erg teleur.”

 

Daarom besluit het nu alvast over te gaan tot een loonsverhoging van 1,5%, in afwachting van akkoorden bij andere supermarktketens. Als blijkt dat er dan nog ruimte is voor een verdere loonsverhoging, dan wil de directie daar over spreken.

 

De onderhandelingen rond de cao zitten al een tijdje in het slop, omdat Jumbo vindt dat de vakbonden een afspraak van een jaar geleden naast zich neer leggen. “Sterker nog, de bonden zijn van tafel gelopen en hebben elke uitnodiging voor verder overleg geweigerd. In plaats daarvan kiezen zij voor acties. Dat is in niemands belang”, aldus Van Eerd.

 

De vakbonden hebben omwille van de moeilijke onderhandelingen ook al stiptheidsacties gehouden in de distributiecentra van de supermarktketen. Zij zijn immers van mening dat er een loonsverhoging van 2,5% moet komen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.