Jumbo wil ook naar Roeselare

Jumbo wil ook naar Roeselare
Shutterstock.com

Jumbo heeft concrete plannen om een eerste West-Vlaamse vestiging te openen. De supermarktketen heeft zijn oog laten vallen op de voormalige drukkerij Crea Printing Industries, langs de Diksmuidsesteenweg in Roeselare.

 

Leegstaande drukkerij

Crea Printing Industries verhuisde twee jaar geleden naar Hooglede en het oude drukkerijgebouw staat momenteel nog steeds leeg. Volgens Het Nieuwsblad heeft Beco Retail Invest een omgevingsvergunning aangevraagd om het vervallen gebouw te slopen en te vervangen door twee winkelpanden.

 

Jumbo heeft alvast interesse een nieuw filiaal te openen in één van de panden. In de plannen is een winkel van bijna 2000 m² voorzien, met parkeergelegenheid voor 208 wagens en 143 fietsen.

 

Onderzoeksfase

Schepen van omgevingsvergunningen Tom Vandenkendelaere bevestigt dat er bij de stad een aanvraag is binnengekomen om het gebied te ontwikkelen, en zegt dat het openbaar onderzoek loopt. "Als stad kunnen we nu weinig uitspraken doen. Het is afwachten naar de resultaten van het onderzoek. Gedurende die periode kan iedereen bezwaar indienen."

 

Of (en in welke vorm) de supermarkt er komt, valt dus nog af te wachten. Verscheidene buurtbewoners vrezen verkeersoverlast en proberen alvast zoveel mogelijk handtekeningen te verzamelen voor een bezwaarschrift. Die kunnen ingediend worden tot en met 6 februari.