Jumbo's wc-rollentest trekt aandacht buitenlandse media | RetailDetail

Jumbo's wc-rollentest trekt aandacht buitenlandse media

Jumbo's wc-rollentest trekt aandacht buitenlandse media

Jumbo laat cursisten wc-rollen testen op het toilet van de Jumbo Academy in Tilburg. De opmerkelijke actie heeft zelfs de aandacht getrokken van buitenlandse media.

Keuze tussen 9 soorten wc-papier

Op het internet zwierf afgelopen dagen een foto rond, waarop te zien is dat de supermarktketen in een toilet zes of negen verschillende soorten wc-rollen in een testopstelling geïnstalleerd heeft.

 

Het nieuws heeft inmiddels zelfs de Amerikaanse media gehaald. In het retailblad Supermarket News wordt geschreven over "een innovatieve manier om iets te verkopen dat zichzelf normaal gesproken wel verkoopt". Ook nieuwsnetwerk ABCNieuws schrijft over de foto.

 

De supermarktketen laat aan Omroep Brabant weten dat de testopstelling is geïnstalleerd om medewerkers op een ludieke manier aan te moedigen om zelf de producten uit te proberen die ze in de winkel verkopen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.

Ondernemers akkoord met einde Emté

11/07/2018

De ondernemers van Emté hebben de overgang van hun keten naar Coop en Jumbo na een stemming goedgekeurd. Waarschijnlijk zullen alle partners de overeenkomst spoedig ondertekenen.