Kromkommer verkoopt enkel kromme groenten

Kromkommer verkoopt enkel kromme groenten

In winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht is onder de naam Kromkommer een pop-upwinkel geopend, waar enkel misvormde groenten verkocht worden. Die groenten komen vaak niet in de winkels terecht, omdat ze er wat raar uitzien.

"Niks mis met smaak"

Kromkommer wil iets doen aan de enorme voedselverspilling in Nederland, en dan vooral aan de 5 tot 10 procent groenten die bij het afval belanden omdat ze niet de juiste looks hebben. "Denk hierbij aan kromme komkommers, flesvormige peren en tweebenige wortels. Vaak wordt de kwaliteit enkel beoordeeld op basis van de looks. Deze producten eindigen nu meestal in de biovergister of in veevoer, in plaats van op ons bord, terwijl er met de kwaliteit en smaak niks mis is. En dat is krom", stelt de nieuwe winkel in een persbericht.

 

Met de pop-upwinkel (open tot 31 mei) willen de initiatiefnemers laten zien dat ook voor die groenten een markt is, al is het uiteindelijke doel is om kromme groenten niet in een aparte winkel, maar overal in de gewone winkelrekken te krijgen.

 

In de winkel zullen ook andere producten verkocht worden die gemaakt zijn van zaken die anders verspild worden: zo zijn er boxershorts te vinden die gemaakt zijn van oude overhemden. Daarnaast zullen er verschillende sprekers naar de winkel komen en zullen er workshops plaatsvinden.

Tags: