La Place neemt AC Restaurants over | RetailDetail

La Place neemt AC Restaurants over

La Place neemt AC Restaurants over

Restaurantketen La Place gaat achttien AC Restaurants overnemen van GR8 Investments. De verkoper had de restaurants nog maar enkele maanden in handen, na de overname van het Italiaanse Autogrill.

Hotels krijgen ook nieuwe formule

Alle restaurants liggen langs Nederlandse autosnelwegen en zullen de komende tijd omgebouwd worden naar de formule van La Place. Over de overnamesom wordt door La Place geen mededelingen gedaan. GR8 Investments telde eerder 22,7 miljoen euro neer voor de overname van Autogrill Nederland.

 

Zeven andere vestigingen, die opereren onder de formules van Starbucks of Burger King, en zeven hotels van andere formules blijven in handen van GR8 Investments. De hotels zullen grondig verbouwd worden en omgevormd worden naar een nieuwe formule in het driesterrensegment.

 

GR8 Investments is de investeringsmaatschappij van Martien Heinrichs en Bob en Bas van den Nieuwenhuijzen, alle drie kleinkinderen van Gerrit en Toos van der Valk, de oprichters van hotelketen Van der Valk. Mogelijk krijgt de nieuwe formule een sterke band met die keten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.

Nestlé op dieet: snoeit verder in suiker, vet en zout

17/05/2018

Nestlé wil nog meer gaan snijden in de suiker-, zout- en vetgehaltes van zijn producten. Zo wil het voedingsconcern inspelen op de wereldwijde vraag naar gezondere voeding.