La Place neemt AC Restaurants over | RetailDetail

La Place neemt AC Restaurants over

La Place neemt AC Restaurants over

Restaurantketen La Place gaat achttien AC Restaurants overnemen van GR8 Investments. De verkoper had de restaurants nog maar enkele maanden in handen, na de overname van het Italiaanse Autogrill.

Hotels krijgen ook nieuwe formule

Alle restaurants liggen langs Nederlandse autosnelwegen en zullen de komende tijd omgebouwd worden naar de formule van La Place. Over de overnamesom wordt door La Place geen mededelingen gedaan. GR8 Investments telde eerder 22,7 miljoen euro neer voor de overname van Autogrill Nederland.

 

Zeven andere vestigingen, die opereren onder de formules van Starbucks of Burger King, en zeven hotels van andere formules blijven in handen van GR8 Investments. De hotels zullen grondig verbouwd worden en omgevormd worden naar een nieuwe formule in het driesterrensegment.

 

GR8 Investments is de investeringsmaatschappij van Martien Heinrichs en Bob en Bas van den Nieuwenhuijzen, alle drie kleinkinderen van Gerrit en Toos van der Valk, de oprichters van hotelketen Van der Valk. Mogelijk krijgt de nieuwe formule een sterke band met die keten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.