La Place neemt AC Restaurants over

La Place neemt AC Restaurants over
Shutterstock

Restaurantketen La Place gaat achttien AC Restaurants overnemen van GR8 Investments. De verkoper had de restaurants nog maar enkele maanden in handen, na de overname van het Italiaanse Autogrill.

Hotels krijgen ook nieuwe formule

Alle restaurants liggen langs Nederlandse autosnelwegen en zullen de komende tijd omgebouwd worden naar de formule van La Place. Over de overnamesom wordt door La Place geen mededelingen gedaan. GR8 Investments telde eerder 22,7 miljoen euro neer voor de overname van Autogrill Nederland.

 

Zeven andere vestigingen, die opereren onder de formules van Starbucks of Burger King, en zeven hotels van andere formules blijven in handen van GR8 Investments. De hotels zullen grondig verbouwd worden en omgevormd worden naar een nieuwe formule in het driesterrensegment.

 

GR8 Investments is de investeringsmaatschappij van Martien Heinrichs en Bob en Bas van den Nieuwenhuijzen, alle drie kleinkinderen van Gerrit en Toos van der Valk, de oprichters van hotelketen Van der Valk. Mogelijk krijgt de nieuwe formule een sterke band met die keten.