Lekker Makkelijk start in Nij Beets na crowdfunding | RetailDetail

Lekker Makkelijk start in Nij Beets na crowdfunding

Lekker Makkelijk start in Nij Beets na crowdfunding

Sjoerd Fennema startte vorige week na een crowdfundingactie een Lekker Makkelijk-winkel in Nij Beets. Om op deze manier een supermarkt in het Friese dorp te behouden, haalden 225 huishoudens in september binnen twee weken 50.000 euro op.

Overname door rijdende winkelier

De dorpssupermarkt in Nij Beets heropende nadat Spar het pand vorig jaar sloot. De vestiging zou niet genoeg omzet meer genereren. Sjoerd Fennema, voorheen ondernemer van een rijdende winkel in de streek, werd eerder dit jaar door de aannemer die het pand kocht benaderd voor overname van de winkel.

 

 

Nadat zijn ondernemersplan niet werd goedgekeurd door de bank is er een crowdfunding gestart. De supermarktondernemer betaalt het bedrag binnen vijf jaar terug met drie procent rente.

 

 

Meer winkels worden Lekker Makkelijk

Fennema gaat, evenals met de rijdende winkel, ook met Lekker Makkelijk samenwerken met Van Tol Retail. De winkel in het Friese dorp is de tiende vestiging van de groothandel. Van Tol Retail wil volgend jaar twintig Troefmarkten ombouwen naar Lekker Makkelijk. De eerste winkel opende vorig jaar in Daarle.  

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.