Lekker Makkelijk start in Nij Beets na crowdfunding

Lekker Makkelijk start in Nij Beets na crowdfunding

Sjoerd Fennema startte vorige week na een crowdfundingactie een Lekker Makkelijk-winkel in Nij Beets. Om op deze manier een supermarkt in het Friese dorp te behouden, haalden 225 huishoudens in september binnen twee weken 50.000 euro op.

Overname door rijdende winkelier

De dorpssupermarkt in Nij Beets heropende nadat Spar het pand vorig jaar sloot. De vestiging zou niet genoeg omzet meer genereren. Sjoerd Fennema, voorheen ondernemer van een rijdende winkel in de streek, werd eerder dit jaar door de aannemer die het pand kocht benaderd voor overname van de winkel.

 

 

Nadat zijn ondernemersplan niet werd goedgekeurd door de bank is er een crowdfunding gestart. De supermarktondernemer betaalt het bedrag binnen vijf jaar terug met drie procent rente.

 

 

Meer winkels worden Lekker Makkelijk

Fennema gaat, evenals met de rijdende winkel, ook met Lekker Makkelijk samenwerken met Van Tol Retail. De winkel in het Friese dorp is de tiende vestiging van de groothandel. Van Tol Retail wil volgend jaar twintig Troefmarkten ombouwen naar Lekker Makkelijk. De eerste winkel opende vorig jaar in Daarle.  

Tags: