Lunchketen Brownies&Downies opent eerste Belgische restaurant

Lunchketen Brownies&Downies opent eerste Belgische restaurant

Brownies&Downies opent in november in Turnhout zijn eerste Belgische restaurant. De lunchketen wil ook starten in Brussel en Antwerpen en verder uitbreiden in Nederland. De formule heeft medewerkers in dienst met het syndroom van Down of autisme.

30 vestigingen eind dit jaar

De medewerkers met het syndroom van Down of met autisme voeren bij de keten alle taken gewoon uit, zoals afwassen, bedienen of afrekenen aan de kassa. In iedere vestiging werken 15 à 20 mensen met een beperking. Deze werknemers worden begeleid door collega’s die ervaring in de horeca of de zorg hebben.

 

“Turnhout is de eerste vestiging in België, maar we zijn hard bezig om er daar meer te openen. Voor Brussel en Antwerpen zijn al concrete plannen. Het is wel een uitdaging, omdat mensen in België staan anders tegenover de doelgroep. Ze zijn wat terughoudender. Een formule zoals Brownies&Downies bestaat in België nog niet”, aldus Luc van den Heuvel, franchisenemer van de Veghelse vestiging.

 

De keten wil eind dit jaar dertig vestigingen hebben in Nederland en België, over vijf jaar moet dit zelfs zijn gestegen naar zeventig restaurants. De lunchformule opende vijf jaar geleden een eerste vestiging in Veghel, op dit moment zijn er 24 locaties in Nederland.

Tags: