Lunchketen Brownies&Downies opent eerste Belgische restaurant | RetailDetail

Lunchketen Brownies&Downies opent eerste Belgische restaurant

Lunchketen Brownies&Downies opent eerste Belgische restaurant

Brownies&Downies opent in november in Turnhout zijn eerste Belgische restaurant. De lunchketen wil ook starten in Brussel en Antwerpen en verder uitbreiden in Nederland. De formule heeft medewerkers in dienst met het syndroom van Down of autisme.

30 vestigingen eind dit jaar

De medewerkers met het syndroom van Down of met autisme voeren bij de keten alle taken gewoon uit, zoals afwassen, bedienen of afrekenen aan de kassa. In iedere vestiging werken 15 à 20 mensen met een beperking. Deze werknemers worden begeleid door collega’s die ervaring in de horeca of de zorg hebben.

 

“Turnhout is de eerste vestiging in België, maar we zijn hard bezig om er daar meer te openen. Voor Brussel en Antwerpen zijn al concrete plannen. Het is wel een uitdaging, omdat mensen in België staan anders tegenover de doelgroep. Ze zijn wat terughoudender. Een formule zoals Brownies&Downies bestaat in België nog niet”, aldus Luc van den Heuvel, franchisenemer van de Veghelse vestiging.

 

De keten wil eind dit jaar dertig vestigingen hebben in Nederland en België, over vijf jaar moet dit zelfs zijn gestegen naar zeventig restaurants. De lunchformule opende vijf jaar geleden een eerste vestiging in Veghel, op dit moment zijn er 24 locaties in Nederland.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Supermarkten scoren barslecht in onderzoek Oxfam Novib

21/06/2018

De vijf grootste supermarktketens in Nederland (Albert Heijn, Jumbo, Lidl, Aldi en PLUS) houden de economische uitbuiting van mensen die in ontwikkelingslanden ons voedsel produceren, in stand. Dat zegt Oxfam Novib in een vandaag verschenen rapport.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Jumbo richt Belgische vennootschap op

13/06/2018

De Nederlandse supermarktketen Jumbo lijkt nu echt op weg naar België: ze heeft immers recent in Antwerpen de vennootschap bvba Jumbo België opgericht.

Carrefour in zee met Google

12/06/2018

De digitale transformatie van retailgroep Carrefour komt in een versnelling door een partnerschap met Google. Franse consumenten zullen kennismaken met nieuwe retailmodellen en koopervaringen, zegt de retailer.