Mars gaat investeren in Nederlandse fabriek | RetailDetail

Mars gaat investeren in Nederlandse fabriek

Mars gaat investeren in Nederlandse fabriek

De Amerikaanse snackproducent Mars gaat de komende jaren flink investeren in zijn fabriek in Veghel. In totaal wil het bedrijf meer dan honderd miljoen euro investeren in Nederland.

Meer mini's

Een deel van de investeringen gaan gebruikt worden om nieuwe kantoren te bouwen, technologische vernieuwingen uit te voeren en om bepaalde bedrijfsonderdelen te clusteren. Het merendeel gaat echter geïnvesteerd worden in de uitbreiding van de productie van de mini's, de kleinere versies van onder andere Mars, Twix en Bounty.

 

Momenteel maken die mini's 25 tot 30 procent van de productie uit, maar dat moet met een vijftal procent worden opgetrokken. De investeringen van 100 miljoen euro zal gedaan worden over de komende tien jaar.

 

De fabriek van Mars in Veghel is de grootste chocoladefabriek van het bedrijf in de wereld en wordt gezien als leider op het gebied van onderzoek en ontwikkeling voor de 31 chocoladefabrieken van het concern. Samen zijn ze goed voor een jaaromzet van 36,3 miljard euro.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.