Nederlands vlees bij Tesco gelabeld als Brits

Nederlands vlees bij Tesco gelabeld als Brits

De storm rond het paardenvleesschandaal is in het Verenigd Koninkrijk nog maar net gaan liggen of er steekt alweer een nieuw schandaaltje de kop op. Tijdens een onderzoek van de BBC is aan het licht gekomen dat varkensvlees dat bij Tesco als Brits werd gelabeld, vrijwel nooit van de Britse eilanden afkomstig was.

Minder dan 1 procent

Tijdens de testen die in opdracht van de BBC werden uitgevoerd, kwam naar voren dat van koteletten die werden aangeduid als afkomstig van Brits vleesminder dan één procent ook echt afkomstig was uit het Verenigd Koninkrijk. Het vlees was over het algemeen afkomstig van Nederland. Tesco zegt dat het "extreem teleurgesteld" is en heeft zijn leverancier al gezegd dat "dit een onvergeeflijke fout is".

 

Tesco koopt haar vlees van Cranswick Country Goods, dat op haar beurt haar vlees haalt bij FA Gill. FA Gill, een familiebedrijf uit Wolverhampton, dat de oorspronkelijke bron zou zijn van het vlees, ontkent dat haar vlees afkomstig is uit Nederland, "aangezien ze niet werken met Nederlands vlees". Cranswick voegde daar nog aan toe dat latere tests geen problemen van dezelfde aard naar voren hadden gebracht.

Tags: