Nederlands vlees bij Tesco gelabeld als Brits

Nederlands vlees bij Tesco gelabeld als Brits

De storm rond het paardenvleesschandaal is in het Verenigd Koninkrijk nog maar net gaan liggen of er steekt alweer een nieuw schandaaltje de kop op. Tijdens een onderzoek van de BBC is aan het licht gekomen dat varkensvlees dat bij Tesco als Brits werd gelabeld, vrijwel nooit van de Britse eilanden afkomstig was.

Minder dan 1 procent

Tijdens de testen die in opdracht van de BBC werden uitgevoerd, kwam naar voren dat van koteletten die werden aangeduid als afkomstig van Brits vleesminder dan één procent ook echt afkomstig was uit het Verenigd Koninkrijk. Het vlees was over het algemeen afkomstig van Nederland. Tesco zegt dat het "extreem teleurgesteld" is en heeft zijn leverancier al gezegd dat "dit een onvergeeflijke fout is".

 

Tesco koopt haar vlees van Cranswick Country Goods, dat op haar beurt haar vlees haalt bij FA Gill. FA Gill, een familiebedrijf uit Wolverhampton, dat de oorspronkelijke bron zou zijn van het vlees, ontkent dat haar vlees afkomstig is uit Nederland, "aangezien ze niet werken met Nederlands vlees". Cranswick voegde daar nog aan toe dat latere tests geen problemen van dezelfde aard naar voren hadden gebracht.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Private-equitybedrijf KKR dicht bij overname margarines Unilever

15/12/2017

Unilever en het private-equitybedrijf KKR hebben een deal bereikt voor de overname van de margarinedivisie van Unilever. KKR zou ongeveer 6,8 miljard euro neertellen en de transactie moet midden volgend jaar afgerond zijn.

Ellis Gourmet Burger zoekt partner voor internationale expansie

15/12/2017

De Belgische hamburgerketen Ellis Gourmet Burger wil na België, Nederland en Frankrijk ook andere landen veroveren en is daarom op zoek naar een investeerder om die expansie te financieren. Mogelijk komt er een nieuwe meerderheidsaandeelhouder.

Heineken gaat Mort Subite internationaal uitrollen

15/12/2017

Heineken gaat het Belgische biermerk Mort Subite wereldwijd aan de man proberen te brengen. Dat deed het eerder ook al met Affligem en dat werd een groot succes. Mort Subite wordt beschikbaar in alle landen waar Heineken te vinden is.

Amazon brengt zijn huismerken naar Europa

14/12/2017

Nu Amazon Prime in steeds meer Europese landen beschikbaar is, haalt Amazon ook zijn FMCG-huismerken naar boven. De voorbije weken lanceerde het online warenhuis een aantal nieuwe producten onder private label in Europa en meer is op komst. 

Analyse: Hoe Colruyt Group zich wapent voor een prijsoorlog

14/12/2017

Ondanks krimpende marges zal Colruyt niet afstappen van zijn laagsteprijsgarantie: om een eventuele prijsoorlog te financieren zoekt de retailer zijn heil in automatisering, productiviteitswinst en iets kleinere winkels.

Albert Heijn stopt met AH to go in Duitsland

14/12/2017

Albert Heijn heeft besloten om zijn Duitse gemakswinkels van AH to go te sluiten. Volgens het supermarktbedrijf heeft de keten er te weinig ruimte om te groeien. AH to go is al vijf jaar actief in Duitsland.

Back to top