Nederlands vlees bij Tesco gelabeld als Brits | RetailDetail

Nederlands vlees bij Tesco gelabeld als Brits

Nederlands vlees bij Tesco gelabeld als Brits

De storm rond het paardenvleesschandaal is in het Verenigd Koninkrijk nog maar net gaan liggen of er steekt alweer een nieuw schandaaltje de kop op. Tijdens een onderzoek van de BBC is aan het licht gekomen dat varkensvlees dat bij Tesco als Brits werd gelabeld, vrijwel nooit van de Britse eilanden afkomstig was.

Minder dan 1 procent

Tijdens de testen die in opdracht van de BBC werden uitgevoerd, kwam naar voren dat van koteletten die werden aangeduid als afkomstig van Brits vleesminder dan één procent ook echt afkomstig was uit het Verenigd Koninkrijk. Het vlees was over het algemeen afkomstig van Nederland. Tesco zegt dat het "extreem teleurgesteld" is en heeft zijn leverancier al gezegd dat "dit een onvergeeflijke fout is".

 

Tesco koopt haar vlees van Cranswick Country Goods, dat op haar beurt haar vlees haalt bij FA Gill. FA Gill, een familiebedrijf uit Wolverhampton, dat de oorspronkelijke bron zou zijn van het vlees, ontkent dat haar vlees afkomstig is uit Nederland, "aangezien ze niet werken met Nederlands vlees". Cranswick voegde daar nog aan toe dat latere tests geen problemen van dezelfde aard naar voren hadden gebracht.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Duvel Moortgat de Italiaanse toer op

22/02/2018

Duvel Moortgat heeft zijn minderheidsbelang in de Italiaanse brouwerij Birrificio del Ducato opgetrokken tot 70%. De Belgische brouwerij, ook bekend van Vedett, zit al sinds 2016 in het kapitaal van de brouwerij uit Soragna bij Parma.

Supermarkten rekenen af met Europees voorstel voor boerenwelzijn

20/02/2018

Het zint sommige supermarkten niet dat de Europese Commissie boeren hogere prijzen wil geven bij onderhandelingen. Distributeurs uit Nederland, Duitsland en Oostenrijk waarschuwen voor prijsstijgingen voor de consument.

Deze foodinnovaties gaan het maken

20/02/2018

Vernieuwing in voeding is de kern van de wedstrijd Gouden Tavola. Vallen dit jaar in de prijzen: Belberry Preserves, BelOrta, Kaasboerderij ‘t Groendal en J.L. Lambert. Hun producten komen morgen op het bord of in het glas van de consument.

Colruyt stapt in boodschappendienst van PostNL

20/02/2018

Tweewekelijks brengt de postbode voortaan boodschappen aan huis: in samenwerking met PostNL gaat in Nederland de nieuwe boodschappendienst Stockon van start. De huismerkproducten zijn van Boni (van het Belgische Colruyt).

Kipster en Lidl brengen hanenvlees op de Nederlandse markt

19/02/2018

Vanaf volgende week verkoopt Lidl in Nederland een aantal producten van hanenvlees. Die worden gemaakt van het vlees van mannelijke haankuikens, die normaal in Nederland bij de geboorte al worden vergast.

Europese inkoopgroep Agecore zet Nestlé onder druk

16/02/2018

De Europese inkoopgroep Agecore heeft ermee gedreigd om 160 producten van Nestlé van zijn lijst te schrappen, tenzij de Zwitsers betere voorwaarden toestaan. Onder andere Colruyt, Coop en Edeka maken deel uit van Agecore.

Back to top