Nieuw concept Plus mikt met horeca op passanten | RetailDetail

Nieuw concept Plus mikt met horeca op passanten

Nieuw concept Plus mikt met horeca op passanten

In Arnhem heropent donderdag een filiaal van supermarktketen Plus, dat is ingericht volgens een formule die zich meer richt op passanten dan op het klassieke publiek van een supermarkt.

Nu, vandaag en morgen

Zo is er een afdeling waar klanten verse broodjes en sapjes kunnen krijgen, die ze kunnen nuttigen in één van de zithoeken in de winkel. Formulemanager Robér Delver zegt dat Plus in de toekomst nog meer horeca zal toevoegen aan zijn filialen.

 

Ook de indeling van de winkel is aangepakt: de verse voeding is naar de voorkant van de winkel gebracht en alles is opgedeeld in drie momenten: nu, vandaag en morgen. "De klant die weer snel weg wil kiest alleen de broodjes en sapjes aan het begin van de winkel. Neem je een iets groter rondje, dan kom je ook bij het vers. En je kunt vanzelfsprekend ook kiezen voor de complete supermarktroute", zegt Delver.

 

Plus besteedt in Arnhem ook meer aandacht aan het verhaal achter de producten. Bij iedere afdeling wordt er uitgebreid uitgelegd waar de producten vandaan komen. In de toekomst zullen ook andere winkels naar dit concept worden omgebouwd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.