Nieuw mosselseizoen kent goede start | RetailDetail

Nieuw mosselseizoen kent goede start

Nieuw mosselseizoen kent goede start

Het mosselseizoen gaat vandaag officieel van start met de eerste nieuwe oogst van Zeeuwse bodem. De mosselsector is alvast tevreden over de kwaliteit en de grootte van de mosselen in de schelp.

Uitstekende smaak

"De smaak is uitstekend en de mosselen zijn wat groter van stuk en goed van vis", zegt veilingmeester Nico van Zantvoort. In de eerste maanden van het seizoen is het nog afwachten hoeveel mosselen er geoogst kunnen worden: dat zal pas later in het seizoen geweten zijn. Het mosselseizoen loopt van juli tot april.

 

Zowel in België als in Nederland blijven mosselen een populair gerecht. Daarom wordt er in beide landen een promotiecampagne gevoerd, die consumenten moet aanzetten creatief om te gaan met mosselen. De nieuwe oogst zal vanaf morgen verkrijgbaar zijn in de winkels.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Multinationals gebuisd voor gezonde voeding

24/05/2018

Voedingsmultinationals leveren nog te weinig inspanningen om hun producten gezonder te maken, zegt de Access to Nutrition Foundation. Nestlé, Unilever en Danone behoren tot de besten van de klas.  

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.

Nestlé op dieet: snoeit verder in suiker, vet en zout

17/05/2018

Nestlé wil nog meer gaan snijden in de suiker-, zout- en vetgehaltes van zijn producten. Zo wil het voedingsconcern inspelen op de wereldwijde vraag naar gezondere voeding.

Jumbo opent zijn vierde Jumbo Foodmarkt

17/05/2018

Vijf jaar na de opening van de allereerste Jumbo Foodmarkt (in Breda), heeft Jumbo in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn zijn vierde foodmarkt geopend. Het is meteen de grootste supermarkt van de regio Utrecht.