Nieuwe managing director voor Chipotle in Europa

Nieuwe managing director voor Chipotle in Europa

Nieuwe managing director voor Chipotle in Europa

Fastfoodketen Chipotle heeft met Jim Slater een nieuwe algemeen directeur aangeduid voor Europa. Hij moet er mee voor zorgen dat de keten in Europa sneller kan uitbreiden, nu de resultaten in de Verenigde Staten tegenvallen.

Slechts 12 vestigingen in Europa

Slater heeft eerder al heel wat ervaring opgedaan bij Costa Coffee en Bombay Sapphire Gin en komt nu dus aan het hoofd te staan van de Europese tak van Chipotle. Hij heeft in ieder geval heel wat werk, want Chipotle heeft slechts twaalf vestigingen in Europa: zeven in Engeland, vier in Frankrijk en eentje in Duitsland.

 

De bedoeling is dat Europa binnenkort een belangrijkere markt wordt voor Chipotle, dat in de Verenigde Staten zijn omzet zag terugvallen. Dat was deels te wijten aan een aantal problemen met ziektes die klanten van Chipotle kregen na het eten van voeding van de keten.

 

Slater gelooft dat Chipotle vanwege zijn filosofie zal aanslaan bij de Europese klant. Het bedrijf focust naar eigen zeggen immers op ingrediënten die met respect voor dieren, boeren en het milieu worden geproduceerd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.