Nieuwe voorzitter Raad van Commissarissen bij Detailresult Groep | RetailDetail

Nieuwe voorzitter Raad van Commissarissen bij Detailresult Groep

Nieuwe voorzitter Raad van Commissarissen bij Detailresult Groep

Cees van Rijn is aangesteld als de nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen bij de Detailresult Groep, het moederbedrijf achter supermarktketens Dekamarkt en Dirk. Daarnaast zijn er ook twee nieuwe commissarissen aangesteld.

Na acht jaar nieuwe voorzitter

Van Rijn is al sinds 2010 lid van de raad en volgt als voorzitter André Olijslager op. Die was meer dan acht jaar voorzitter, maar zijn termijn komt ten einde en dus legt hij zijn functie neer.

 

De twee nieuwe commissarissen zijn Arian Buurman en Ton Wortel. Buurman startte haar carrière bij American Cyanamid en Boots Healthcare en was ook algemeen directeur van de Ster, dat de reclame beheert bij de Nederlandse Publieke Omroep.

 

Wortel heeft dan weer heel wat ervaring binnen de retail en was al werkzaam bij Dirk van Den Broek, Marktauf en Media Markt. In de periode 2014/2015 was hij ook een tijdje CEO bij The Greenery en was hij verantwoordelijk voor de herstructurering van die keten in Nederland.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.