Nieuwe winkel Marqt in 9 Straatjes | RetailDetail

Nieuwe winkel Marqt in 9 Straatjes

Nieuwe winkel Marqt in 9 Straatjes

Op 11 oktober opent de duurzame supermarktketen Marqt een nieuw filiaal in de 9 Straatjes in Amsterdam. Tijdens de opening zijn alle buurtbewoners welkom voor een grote proeverij.

Focus op vers

De nieuwe Marqt komt op de hoek van de Wolvenstraat en zal zeven dagen op zeven open zijn. Zoals vaker bij Marqt zal de focus op verse voeding liggen. Om de buurt te ontlasten wordt afval ook niet over de weg, maar via de Amsterdamse grachten vervoerd.

 

"We gebruiken de eeuwenoude infrastructuur van onze stad: de Amsterdamse grachten. Met een elektrische boot voert Mokum Mariteam de retourgoederen schoon en stil af. Dit leidt tot minder vervoer over straat en dus tot minder overlast voor de buurt', zegt oprichter Meike Beeren aan uwsupermarkt.nl.

 

De keen zegt verder meer winkels nodig te hebben om te kunnen groeien en om een duurzaam verkoopplatform te kunnen bieden aan haar klanten. De vraag naar de producten neemt ook steeds toe. "Als echte marktplaats maakt Marqt de keten transparant. We brengen klant en producent bij elkaar. Zodat de klant altijd zicht heeft op bijvoorbeeld herkomst en productiewijze en de producent haar assortiment dagelijks kan optimaliseren naar behoefte van de klant", besluit Beeren.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Supermarkten scoren barslecht in onderzoek Oxfam Novib

21/06/2018

De vijf grootste supermarktketens in Nederland (Albert Heijn, Jumbo, Lidl, Aldi en PLUS) houden de economische uitbuiting van mensen die in ontwikkelingslanden ons voedsel produceren, in stand. Dat zegt Oxfam Novib in een vandaag verschenen rapport.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Jumbo richt Belgische vennootschap op

13/06/2018

De Nederlandse supermarktketen Jumbo lijkt nu echt op weg naar België: ze heeft immers recent in Antwerpen de vennootschap bvba Jumbo België opgericht.

Carrefour in zee met Google

12/06/2018

De digitale transformatie van retailgroep Carrefour komt in een versnelling door een partnerschap met Google. Franse consumenten zullen kennismaken met nieuwe retailmodellen en koopervaringen, zegt de retailer.