Nieuwe winkel Marqt in 9 Straatjes

Nieuwe winkel Marqt in 9 Straatjes

Op 11 oktober opent de duurzame supermarktketen Marqt een nieuw filiaal in de 9 Straatjes in Amsterdam. Tijdens de opening zijn alle buurtbewoners welkom voor een grote proeverij.

Focus op vers

De nieuwe Marqt komt op de hoek van de Wolvenstraat en zal zeven dagen op zeven open zijn. Zoals vaker bij Marqt zal de focus op verse voeding liggen. Om de buurt te ontlasten wordt afval ook niet over de weg, maar via de Amsterdamse grachten vervoerd.

 

"We gebruiken de eeuwenoude infrastructuur van onze stad: de Amsterdamse grachten. Met een elektrische boot voert Mokum Mariteam de retourgoederen schoon en stil af. Dit leidt tot minder vervoer over straat en dus tot minder overlast voor de buurt', zegt oprichter Meike Beeren aan uwsupermarkt.nl.

 

De keen zegt verder meer winkels nodig te hebben om te kunnen groeien en om een duurzaam verkoopplatform te kunnen bieden aan haar klanten. De vraag naar de producten neemt ook steeds toe. "Als echte marktplaats maakt Marqt de keten transparant. We brengen klant en producent bij elkaar. Zodat de klant altijd zicht heeft op bijvoorbeeld herkomst en productiewijze en de producent haar assortiment dagelijks kan optimaliseren naar behoefte van de klant", besluit Beeren.

Tags: