Nieuwste Marqt zet stappen naar verder verduurzamen

Nieuwste Marqt zet stappen naar verder verduurzamen

Vandaag opent de veertiende vestiging van Marqt aan het Gelderlandplein in Amsterdam. Deze nieuwste winkel zet met de Koelkas en meer bioproducten stappen naar verder verduurzamen en bestaat grotendeels uit gebruikte materialen.

Koelkas bewaart groenten en fruit

De winkel besteedt veel aandacht aan minder gebruik van plastic en minder verspilling: zo bewaart de Koelkas duurzaam geteelde groenten en fruit zonder verpakking bij een temperatuur van 14°. Marqt breidt bovendien het assortiment aan dagelijkse biologische producten verder uit en vult het aanbod aan met producten als schone handzeep, douchegel en shampoo.

 

Ook introduceert de formule een lijn biologische 100% glutenvrije producten van Lisa's Choice, bestemd voor mensen met glutenintolerantie en -allergie. Eveneens nieuw zijn pindakaas Vanmax zonder suiker en gehard palmvet en Walter Abma's tomatenketchup van tomaten van Kwekerij Osdorp.

 

Bereiden in de winkel

Met nieuwe services richt Marqt zich op meer gemak en kwaliteit voor de klant: in de winkel wordt verse pasta gemaakt, vlees gesneden en vis gemarineerd en gebakken. Ook worden er kippen gegrild aan het spit en verse mosselen geschept in de gewenste hoeveelheid.

 

Marqt heeft in de winkel tevens een vaste Keet voor coffee, snacks, salads en sandwiches en er staat elke week een andere foodtruck - in de winkel - voor de lunch.

 

Marqt heeft de nieuwste locatie voor meer dan 75 procent opgebouwd uit gebruikte materialen, van de verlichting tot en met de meubels. “Dit is een nieuwe, grote stap in de juiste richting van dagelijkse boodschappen, met zorg voor mens, dier en milieu. Tegen eerlijke prijzen, voor iedereen", aldus oprichter Quirijn Bolle.

Tags: