Omzet Coop schiet 3,3% hoger | RetailDetail

Omzet Coop schiet 3,3% hoger

 Omzet Coop schiet 3,3% hoger

De consumentenomzet van Coop steeg vorig jaar met 3,3% naar ruim 1,1 miljard euro, ondanks het feit dat 2015 een omzetweek méér kende. De keten wees voor het succes naar meer klanten, een hogere gemiddelde besteding per klant en meer winkels.

Formule opfrissen

Coop was in 2016 druk bezig met het opfrissen van de formule: er werd opnieuw geïnvesteerd in het merk en de winkels. “Daarnaast werd een aantal bestaande winkels gereloceerd en zijn tientallen winkels gemoderniseerd.  Een compleet nieuwe webshop en het succesvolle nieuwe stadsconcept Coop Vandaag, dat klaar is voor verdere uitrol, maakt dat Coop ook in 2017 verder doorgroeit met fysieke winkels alsook online. Met een nieuwe tv-campagne versterkt Coop bovendien haar merk en winkels", meldt de supermarktorganisatie.

 

De organisatie, die vorig jaar 125 jaar bestond, kreeg er negen nieuwe winkels bij en stootte er vijf af en omvat nu 258 supermarkten.Het bedrijf maakt op 6 april de volledige jaarcijfers bekend, na de ledenraadsvergadering.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Blokker ziet Belgische omzet fors dalen en directie afslanken

17/07/2018

De problemen voor Blokker blijven aanhouden: het bestuur wordt verder ingekrompen (van acht naar vijf), net zoals de omzet in de Belgische winkels (-21%).